Nekoliko sati pre tragedije na setu filma "Rust" u kojoj je Alek Boldvin pištoljem slučajno ubio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Hoela Souza, članovi produkcije su se zabavljali pucajući pravim oružjem u limenke.

Naime, to je za CNN otkrila Šeron Vaksman, osnivačica portala The Wrap, a informaciju je dobila od jednog radnika koji je bio na snimanju. Kasnije je jedan od pištolja, koji su koristili za igranje, dobio Baldvin za svoju scenu.

"Nekad se članovi produkcije zabavljaju gađanjem u mete, odlaze u ruralna područja i gađaju limenke od piva. To rade s pravim mecima. Saznali smo da su to radili ujutro na dan kada je Halina Hačins ubijena", ispričala je Šeron.

alek boldvin
David Warren / ddp USA / Profimedia 

Istakla je da je to uobičajeno na setovima kada dođe do zastoja u snimanju. CNN nije uspeo da u komunikaciji s ljudima iz produkcije filma potvrdi ovu informaciju, ali oni su se ranije oglasili saopštenjem o svom načinu rada.

"Sigurnost naše glumačke ekipe i članova produkcije je glavni prioritet. Iako nismo bili obavešteni o nikakvim pritužbama što se tiče korišćenja oružja i drugih rekvizita, uradićemo unutrašnju istragu sada kada je snimanje zaustavljeno.

Nastavćemo da sarađujemo s vlastima u gradu Santa Fe i pružamo mentalnu podršku glumcima i ostalim članovima produkcije nakon ove tragedije", istakli su.

halina hacins
Instagram 

Podsetimo, nesreća se dogodila na snimanju nezavisnog filma "Rust", na ranču u Novom Meksiku prošle nedelje. 42-godišnja snimateljka odmah je helikopterom prebačena u bolnicu gde je preminula, dok je reditelj, koji je tom prilikom takođe ranjen, imao više sreće.

"Hoel je rekao da je Alek seo u crkvenu klupu i vežbao izvlačenje pištolja. Dodao je da je bio iza snimateljke kada je čuo zvuk poput biča, a zatim i glasan pucanj", preneo je Reuters iskaz povređenog reditelja.

Inače, Baldvin je imao emotivan susret sa suprugom pokojne snimateljke, Metjuom Hačinsom, a fotografije pogledajte u galeriji.

Youtube, Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Alek Boldvin