Iako je od tragedije na setu filma "Rust" kada je ubijena snimateljka Halina Hačins, a ranjen reditelj Hoel Souza prošlo nekoliko dana, svet i dalje ne prestaje da bruji o stravičnom incidentu.

Alek Boldvin i dalje je u veoma lošem stanju, a suprug ubijene Haline potvrdio je za medije da se redovno čuju, kao i da se trudi da im u svakom smislu bude podrška.

Međutim, iako su mnoge zvezde javno podržale kako porodicu ubijene tako i slavnog glumca, ima i onih koji ga smatraju direktno odgovornim, pa čak ga nazivali i ubicom.

Jedna od njih je i glumica Kendis Ovens koja je prokomentarisala slučaj i nazvala sve "poetičnom pravdom" nakon što je glumac svojevremeno kritikovao Donalda Trampa.

kendis ovens napala je aleka boldvina
pritnscreen/instagram 

Jedna od prvih koja je odgovorila na sporni tvit bila je Ajrland Boldvin, koja je stala u odbranu svog oca:

"Ti si najodvratnije, najkancerogenije ljudsko biće na koje sam ikada naišla", napisala je 26-godišnja manekenka na svom Instagram storiju.

ajrland boldvin sa ocem
John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Bez obzira na vaša pogrešna mišljenja većinu vremena, činjenica da je da ne poštujete život žene koja je slučajno ubijena i sram vas bilo!"

"Ne zanima me da li ste republikanac ili štagod... mi ovde ne raspravljamo o maskama, vakcinama, abortusi i trans pravima... izgubljen je život žene. Vaši tvitovi, nedostatak informacije i neznanje bole", napisala je manekenka.

stori ajrland boldvin
printscreen/instagram 

Ajrland je nakon toga rekla da će napraviti pauzu od društvenih mreža kako bi se posvetila svojoj porodici u ovim teškim trenucima, ali se kasnije oglasila rekavši da je se čula sa Ovensovom.

U tvitovima koje je glumica kasnije obrisala pisalo je:

"Alek Boldvin je posvetio 4 godine da prikaže Trampa i njegove pristalice kao zle ubice"

"Ono što se dogodilo Aleku bio bi primer poetske pravde da nije bilo nevinih ljudi koje je on ubio. Molite se za njihove porodice. Jako tužno."

Nakon razgovora Ajrland se još jednom oglasila na mrežama sa rečima:

"Uvek ću se zalagati za ono što radim... ali jedna stvar koja nam je potrebna na ovom svetu su borba protiv mržnje, saosećanje i borba... posebno nakon ove tragedije. Hvala još jednom svima koji su bili tako ljubazni i podržali me", dodala je u zasebnom postu na svom Instagramu.

ajrland boldvin branila je oca na mrezama
Instagram 

Podsetimo, Alek Boldvin ubio je snimateljku Halinu Hačins kada mu je predato oružje u kom su bili pravi meci. Daljom istragom utvrđeno je da su postojali brojni propusti na setu, ali i da glumac nije poštovao "zlatno pravilo" da se nikad ne upiru rekviziti prema pravim osobama.