Direktorka fotografije, 42-godišnja Halina Hačins proglašena je mrtvom u bolnici u Santa Feu u Novom Meksiku, nekoliko sati nakon što ju je slučajno upucao Alek Boldvin. Njene jezive poslednje reči dokumentovao je Los Anđeles tajms.

Prema njihovom izveštaju, nekoliko trenutaka pre nego što je rekvizitni pištolj, koji je Boldvin držao, pucao u "živu metu", glumac se pripremao za svoju predstojeću scenu.

Navodno je stajao ispred improvizovane crkve sa rukom na futroli za šta mu je navodno rečeno da je "pištolj hladan“.

halina hacins
Instagram 

Taj termin se koristi kao naznaka da je oružje bezbedno za probu.

- Pa, ​​pretpostavljam da ću ovo izvaditi, povući i reći: "Bang!" - navodno je rekao Boldvin pre nego što je pištolj opalio.

Halina je navodno posrnula nazad, pala u glavnog električara na snimanju, dok je Hoel Spuza pao na pod vičući: "Šta je to bilo? To gori!".

Boldvin je bio jednako šokiran kao i svi ostali, ispustio je pištolj i odgovorio: "Šta se, do đavola, upravo dogodilo?".

Dok je ekipa jurila ka Halini koja je krvarila iz grudi, ona je navodno pogledala u operatera i rekla:

alek boldvin
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

- Oh, to nije bilo dobro. Ne, to nije bilo dobro. To uopšte nije bilo dobro.

Nakon incidenta, Boldvin se povukao u Vermont sa svojom suprugom Hilarijom Boldvin i njihovom decom. Glumac je u potpunosti sarađivao sa policijom i to će činiti i tokom istrage.

halina hacins
Instagram 

U razgovoru sa novinarima tokom vikenda, Boldvin je Halinu nazvao svojom "prijateljicom" i otkrio da su zajedno izašli na večeru pre slučajne pucnjave.

Ipak, poslednje fotografije Alekove porodice izrevoltirale su javnost.

Podsetimo, Boldvin, koji je bio producent i glavni glumac filma "Rust", vežbajući za scenu, pritisnuo je okidač pištolja ne znajući da se u njemu nalazi pravi metak.

Metak je prošao kroz telo snimateljke Haline Hačins i zaustavio se u ramenu reditelja Hoela Souze. Ona je umrla, a on je nakon kraćeg lečenja pušten iz bolnice.