Američki glumac Alek Boldvin rekao je da je šokantna smrt snimateljke Haline Hačins, koju je on nenamerno ubio pištoljem rekvizitom na snimanju filma, nesreća kakva se događa "jednom u bilion", objavio je portal TMZ.

Boldvin i njegova supruga Hilarija razgovarali su s novinarima koji su ih pratili automobilom u Mančesteru, u saveznoj državi Vermont, i to je njegov prvi komentar u kameru otkako je Hatčins umrla nakon fatalnog ranavanja na setu vesterna "Rust".

Prethodno je na mrežama objavio koliko žali zbog te tragedije i da potpuno sarađuje s policijom u istrazi.

alek boldvin
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Ona mi je bila poput porodice. Nesreće se s vremena na vreme dešavaju na snimanjima filmova, ali nijedna poput ove. To je jednom u bilion. Ona je bila moja prijateljica.

Na dan kad sam došao da snimam film u Santa Fe odveo sam je na ručak s ostalim producentima. Bili smo jako dobra ekipa i onda se sve ovo dogodi ", izjavio je potreseni Alek.

Nakon tragedije sve su glasniji pozivi da se bolje kontroliše oružje na filmskim setovima, a Boldvin kaže da je "za to jako zainteresovan", ali nije mogao da kaže da li će ikada više da radi s vatrenim oružjem na setu.

Rekao je da se snimanje "Rusta", koje je obustavljeno odmah nakon nesreće, neće nastaviti.

Boldvin, koji je bio producent i glavni glumac filma, vežbajući za scenu pritisnuo je okidač pištolja ne znajući da se u njemu nalazi pravi metak. Metak je prošao kroz telo snimateljke i zaustavio se u ramenu reditelja Hoela Souze. Ona je umrla, a on je nakon kraćeg lečenja pušten iz bolnice.

halina hacins
Instagram 

Boldvinu je pištolj dodao pomoćnik reditelja i rekao mu da je "hladan", što znači da nema metak u cevi.

Oružarka na setu, 24-godišnja Hana Gutjerez u petak je objavila da "nema nikakvu ideju" odakle pravi metak na snimanju i rekla je da je poštovala sve sigurnosne protokole.

Boldvin je novinarima u subotu rekao da ne može da komentariše istragu koja je u toku.

"Mi smo bili vrlo, vrlo dobro podmazana filmska ekipa i onda se ovakva tragedija dogodi", rekao jerekao je da je bio preplavljen tugom.

alek boldvin sa suprugom hilarijom
MEGA / The Mega Agency / Profimedia