O ubistvu na setu filma "Rust" ne prestaje da se priča već danima, a policija i sudstvo uveliko rade na utvrđivanju glavnog krivca za smrt snimateljke Haline Hačins.

Većina se okomila na mladu oružarku Hanu Gutjerez-Rid kojoj je ovo ujedno i prvi veliki posao, a koja i pre toga u prošlosti pravila sigurnosne propuste.

Naime, pronela se priča da je svojevremno jedanaestogodišnjoj glumici dala u ruke neproveren pištolj, kao i da je na setu filma u kom glumi Bolvin, nekoliko puta viđena da nesigurno puni i rukuje oružjem.

Hana se nakon tragedije nije oglašavala sve do sada, kada je preko svojih advokata poslala jasnu poruku i otkrila koga smatra odgovornim za sve.

Naime, Hana tvrdi da su za sve odgovorni producenti.

"Nisam kriva za ono što se dogodilo", rekla je oružarka navodno.

hana tvrdi da nije odgovorna
Profimedia, Print Screen / Instagram 

"Sigurnost je Hanin prioritet broj jedan na snimanju. Na kraju, ovaj set nikada ne bi bio ugrožen da nije bilo prave municije. Hana nema pojma odakle su došli pravi meci", navodi se u saopštenju.

Njeni advokati su dodali da je radila na dve pozicije zbog čega joj je bilo izuzetno teško da se fokusira na posao. Takođe su za Daily Mail rekli da je ona takođe bila ključni asistent u odeljenju za rekvizite.

"Ona se borila da dobije obuku i dovoljno vremena da se pripremi za pucnjavu. Ali sve je postalo neizvesno zbog različitih faktora, uključujući nedostatak sastanaka o bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Njene tvrdnje su slične tvrdnjama drugih članova tima koji su takođe rekli da produkcija nije bezbedna, a većina je okrivila pomoćnika direktora Dejva Holsa, za kojeg su rekli da je u prošlosti optužen za kršenje bezbednosnih protokola.

Za sada niko nije optužen za tragičnu nesreću, ali šerif okruga Santa Fe Adan Mendoza rekao je da niko nije čak ni isključen kao potencijalni krivac.

"Sve opcije su na stolu", dodala je okružna tužiteljka Santa Fea Meri Karmak-Altvis, te ostaje da vidimo koji će biti konačan epilog slučaja.