Prošlo je nekoliko dana od jezive tragedije na setu filma "Rust" kada je izgubila život snimateljka Halina Hačins, a ranjen režiser Hoel Souza, a ovaj nemili događaj još uvek je glavna tema medija i javnosti.

Sve oči i dalje su ponajviše uperene u Aleka Boldvina koji je i opalio iz smrtnosnog oružja, a sada je prvi put viđen u javnosti nakon nekoliko dana.

Glumac je fotografisan sa svojom porodicom u mirnom, malom gradu na Severoističnoj obali, a veruje se da se tamo povukao kako bi se oporavio od nedavne tragedije i sklonio od medijske pompe i pažnje.

Za to vreme, istražitelji iz Santa Fea u Novom Meksiku, gde se tragedija odigrala, nastavljaju sa ispitivanjem svedoka. U sredu su zamenici šerifa rekli da "ne znaju trenutno Boldvinovo prebivalište", no već danas javnost je videla nove glumčeve fotografije.

alek boldvin danas
TMZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, Boldvin aktivno sarađuje sa policijom na istrazi o pucnjavi, a takođe je bio u kontaktu sa porodicom Haline Hačins. On se čak i susreo sa njenim suprugom Metom i sinom Androsom, a izvori kažu da je susret bio "srceparajuć".

U četvrtak ujutru šerif okruga Santa Fea Adam Mendoza rekao je u emisiji "Good Morning America" da još uvek ne može da se utvrdi ko je doneo bojevu munuciju na set vestern filma "Rust".

alek boldvin sa muzem ubijene haline
Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Ključna pitanja na koja se fokusiramo su kako je prava municija završila na setu, ko ju je doneo i zašto je donešena. Imamo neke izjave za početak. Ukupno je na setu bilo blizu 100 ljudi. Intervjui se nastavljaju", rekao je on.

Podsetimo, "Njujork Tajms" je nedavni preneo da je ono što je tragediji prethodilo to da je Boldvin vežbao scenu u kojoj pištolj uperi u kameru. Pištolj je, uprkos tome što je filmskoj ekipi rečeno da je bezbedan, iznenada opalio i ranio Souzu, a ubio Halinu. "Zvuk je glasio kao bič, a onda glasan pucanj", rekao je Souza policiji.

alek boldvin pre tragedije
Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Time je odgovorio na pitanje koje svi postavljaju, a koje glasi - zašto je pištolj bio usmeren ka direktorki fotografije. Međutim, i dalje ostaje nejasno zašto je uopšte pištolj u sebi sadržao pravu municiju. Souza kaže da je bio uveren u bezbednost oružja jer mu je tako rečeno, ali i zato što je svo oružje na setu bilo pregledano, čime se bavila oružarka Hana Gutjerez-Rid. Pored nje, oružje je pregledao i asistent reditelja Dejv Hols, koji bi tek nakon pregledanja predavao oružje glumcima u ruke.