Nesreća koja se dogodila 22. oktobra, kada je holivudski glumac Alek Boldvin usmrtio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Hoela Souzu, pucajući iz pištolja u kojem je trebalo da se nalaze ćorci, ne prestaje da potresa Holivud.

Najnoviji detalji koji su isplivali pokazuju da su se članovi produkcije zabavljali pucajući pravim oružjem u limenke, a to je za CNN otkrila Šeron Vaksman, osnivačica portala The Wrap. Prema njenim rečima, informaciju je dobila od radnika koji je bio na snimanju.

alek boldvin
David Warren / ddp USA / Profimedia 

Koliko će ovaj slučaj ostati upamćen, govori u prilog postupak sina bivšeg američkog predsednika, Donalda Trampa Jr. Naime, njegov sramni potez je na meti osuda, jer je odlučio da prodaje majice sa natpisom "Pištolji ne ubijaju ljude, Alek Boldvin ubija ljude".

Tramp Jr majice prodaje na svojoj web stranici za 27,99 dolara, a moguće ih je kupiti u nekoliko različitih boja. Reč je o klasičnim majicama kratkih rukava na kojima je beli tekst, kojim se poznati holivudski glumac proziva zbog tragedije.

Uprkos brojnim osudama, sin bivšeg američkog predsednika nije dodatno komentarisao prodaju majica te ih nije uklonio sa svoje stranice.

Podsetimo, snimanje filma "Rust" odvijalo se u Novom Meksiku, prenosi LA Times, a pre sporne scene, deo tehničkog osoblja napustio je mesto snimanja zbog loših uslova rada na ovom niskobudžetnom filmu.

Kako se navodi, nije se držalo sigurnosnog protokola, a samo nekoliko dana ranije, najmanje jedna osoba žalila se produkciji zbog sigurnosnih problema upravo sa oružjem.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i pre snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši "hladan pištolj", stoji u zapisniku.