U jeku priča o nesreći na snimanju filma "Rust" kada je Alek Boldvin ranio režisera, a ubio snimateljku, naš glumac Miloš Biković takođe je prokomentarisao slučaj i otkrio je da se nesreće sa oružjem dešavaju, čak i kod nas.

Na konverenciji za novinare povodom premijere filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" progovorio je o svojoj ulozi Maraša, ali i greškama koje se dešavaju na snimanju.

"Nikada se bojeva municija ne koristi na snimanju, ne postoji jednostavno razloga za to. Mene su učili da pre takvih scena sam proverim pištolj, okvir, cev... Nažalost svašta se dešava na snimanju", rekao je Biković i nastavio:

bikovic o nesrecama na snimanju
ATA Images 


"Jednom našem oružaru, čoveku koji je proveravao oružje za nas desilo se da mu puška otkine prst jer nije bila pripremljena. Da je otišla u ruke nekom drugom, to bi bio propust oružara, ali se to desilo njemu".

Podsetimo, nakon što na setu filma u Novom Meksiku nije ispoštovana sigurnosna procedura, kao i "zlatno pravilo" da se oružje nikad ne okreće prema živim ljudima, došlo je do nesreće u kojoj je život izgubila Halina Hačins.

alek boldvin ubio je snimateljku
Shutterstock 

U međuvremenu se saznalo i da glavna oružarka nije bila vična poslu koji je obavljala, kao i da je sve vreme nespretno rukovala oružjem. Istraga je u toku, a danas bi, po pisanju stranih medija, trebalo da konačno budu podignute optužnice.