Od kako se dogodila nesreća na setu filma "Rust" kada je povređen reditelj Hoel Souza, a ubijena snimateljka i šefica fotografije Halina Hačins, osim improvizovane konferencije za novinare, Alek Boldvin nije davao intervjue.

Sklonio se iz žiže javnosti, a pitanja vezana za strašnu tragediju samo su se ređala.

Istraga je još uvek u toku, a za sada se stekao utisak da svi koji su zapravo odgovorni na neki način pokušavaju da "operu ruke", čemu svedoči i izjava oružarke Hana Gutirez Rid koja je tvrdila da nije kriva što oružje nije pregledano pre sporne scene.

Alek je za sve to vreme na meti i "internet trolova" koji glumca nisu štedeli, a ceo svet postavljao je pitanje za pitanjem. Od toga ko je kriv, do toga kako se glumac uopšte i oseća nakon svega.

Sada se na mrežama pojavio tizer za veliki intervju sa novinarom Džordžom Stefanopulosom sa televizije ABC news, gde je Boldvin prvi put progovorio o svemu što se dogodilo.

Alek Boldvin prvi put je progovio o ubistvu na snimanju filma "Rust".
pritnscreen/twitter 

U emotivnoj ispovesti, Alek se osvrnuo na nastradalu koleginicu.

- Voleli su je svi koji su radili sa njom, voleli su je i divili su joj se. Čak i sad, teško mi je da poverujem, ne deluje mi moguće da se to desllo.

- Kako je ovo moglo da se dogodi?, glasi pitanje novinara, a njegov odgovor ostavio je ljude u čudu i izazvao brojne reakcije.

Alek Boldvin tvrdi da ne zna ko je stavio pravi metak u pištolj.
pritnscreen/twitter 

- Nisam povukao okidač. Nikad u životu ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz - tvrdi on.

Nakon ove rečenice, pojavilo se na hilajde komentara...

- Razumem da je traumatizovan, ali očito jeste povukao oroz, kako bi inače metak izleteo? - pišu ljudi.

Na pitanje voditelja kako je moguće da je pravi metak izleteo iz oružja, Boldvin kaže da "nema predstavu".

- Neko je stavio pravi metak u pištolj - tvrdi Boldvin, dodajući na kraju da je ovo najgora stvar koja mu se ikada desila.

- Stalno mislim o tome šta sam mogao da uradim drugačije - kaže on.

Alek Boldvin tvrdi da nije on taj koji je povukao oroz.
pritnscreen/twitter 

Glumac je istakao da je odradio na stotine intervjua, ali da mu nijedan nije ovako teško pao. Intervju će se emitovati u četvrtak na ABC-ju i Huluu u 20 časova po istočnom vremenu. I sam voditelj je u najavi rekao:

- Napravio sam hiljade intervjua u poslednjih dvadeset godina u ABC-u, ali ovo je bilo najintenzivnije kojima sam ikada doživeo. Kao što možete zamisliti, bio je razoren, ali je takođe bio veoma iskren, bio je vrlo pristupačan. Odgovarao je na svako pitanje, pričao je o Halini Hačins, pričao je i o susretu sa njenom porodicom.

Džordž Stefanopulos kaže da je ovo jedan od najintezivnijih intervjua koji je obavio u karijeri.
pritnscreen/twitter 

- Detaljno je objasnio šta se dogodilo na setu tog dana, i moram da vam kažem da sam bio iznenađen na mnogim mestima tokom tih sat i dvadeset minuta koliko smo juče sedeli - rekao je voditelj.