Svet se i dalje nije oporavio od strašne tragedije koja se dogodila krajem oktobra, kada je Alek Boldvin na setu filam "Rust" slučajno upucao snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Hoela Souzu, radnika sa seta, Džejsona Milera, ugrizao je otrovni pauk.

Naime, kako prenose strani mediji,on bi mogao da izgubi ruku zbog otrova.

Nemili događaj se dogodio dok je radnik pomagao drugima da zatvore scenu nakon užasne tragedije koja je šokirala filmski svet 22. oktobra. Ugrizao ga je smeđi pauk samac, inače veoma otrovna vrsta, prenosi Njujork post.

set filma rust
Youtube 

Strani mediji pišu da je Miler nekoliko dana nakon ujeda doživeo nekrozu, odnosno odumiranje ćelija u tkivu, i dobio sepsu.

Zbog toga je završio u bolnici i imao više operacija, a kako pišu mediji, doktori pokušavaju da mu spasu ruku i zaustave infekciju. U suprotnom, moraće da mu amputiraju ruku.

Podsetimo, nesreća se dogodila na snimanju nezavisnog filma "Rust", na ranču u Novom Meksiku. 42-godišnja snimateljka odmah je helikopterom prebačena u bolnicu gde je preminula, dok je reditelj, koji je tom prilikom takođe ranjen, imao više sreće.

Policija i dalje istražuje nesreću, a u međuvremenu je procurilo mnogo detalja vezanih za pucnjavu. Od toga da su na setu bila tri pištolja, od kojih se nije znalo da je jedan napunjen i pravim mecima, da uslovi rada nisu bili po protokolu, kao i da Alek Boldvin nije ispoštovao "zlatno pravilo" da uvek proveri rekvizit i ne upire ga ka licima na setu.