Glumac Alek Boldvin našao se u centru skandala pošto je na setu filma „Rust" slučajno usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, koji je nakon kraćeg lečenja pušten iz bolnice.

Dok javnost i dalje polemiše da li mu je tragedija nameštena ili nije, postavljaju se i mnoga pitanja, kao na primer kako se nosi sa svime što se odvilo, kako to da je tako blizak s porodicom nastradale, a sada se glumac ponovo oglasio na društvenim mrežama.

Glumac je, između ostalog, javno poručio kako smatra da bi na svakom setu gde ima oružja trebalo unajmiti policijsko obezbeđenje.

alek boldvin
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

On je to možda rekao sa namerom da pojača sigurnost, vođen sopstvenim nemilim iskustvom, ali je kod dobrog dela javnosti izazvao samo gnev.

- Policijsko obezbeđenje je neophodno na svakom setu na kom se koristi oružje, pravo ili lažno. Produkcija to treba da obezbedi, kako bi se na pravi način vodilo računa - poručio je on na svom Tviteru koji je nakon toga ubrzo zaključan, a onda tu objavu preneo i na Instagram.

Pored poruka podrške, međutim, stizali su mu i pisani napadi od ljudi koji smatraju da već preteruje.

Prestani da izvodiš, čoveče", „Mesto ti je u zatvoru", „Dokle misliš da svaljuješ krivicu na drugoga, bukvalno si ti taj koji je ubio", „Još jedna izjava bez pokrića", samo su neki od komentara koji gotovo, a na koje se Alek ne oglašava.

Podsetimo, Alek i njegova supruga Hilarija nedavno su se takođe našli na meti kritika nakon što je ona objavila fotografiju kako zajedno proslavljaju Noć veštica.

Porodica Boldvin pozirala je na terasi svog imanja, a holivudski glumac Alek Boldvin maskirao se u lika iz popularne dečje knjige "Where the Wild Things Are".

"Roditeljstvo bi bilo intenzivno dok se suočavala s vrlo javnom situacijom oko tragedije u kojoj je učestvovao njen suprug", "Podrška za vašu porodicu", "Žena je mrtva, a ona se hvali da slavi praznik", "Mislim da nije trenutak za slavlje", glasili su samo neki od komentara.

alek i hilarija boldvin
MEGA / The Mega Agency / Profimedia