Glumci Bred Pit (57) i Anđelina Džoli (45) podneli su zahtev za razvod braka 2016. godine, ali uprkos tome što i zakonski više nisu zajedno, još uvek se sude jer ne mogu da dođu do dogovora u vezi starateljstva nad decom.

Podsetimo, uz sina Medoksa (19) koji je svedočio protiv oca, par deli petero maloletne dece, Paksa (17), Zaharu (16), Šajlo (14) i blizance Vivijen i Noksa (12).

Na kraju poslednjeg suđenja dodeljeno im je zajedničko starateljsvo, a Džolijeva je odmah predala dokumentaciju Drugom kalifornijskom okružnom sudu u svrhu smene sudije Jona Oderkirka s njihovog slučaja.

andjelina dzoli sa decom
Karl Larsen / INSTAR Images / Profimedia 

Tvrdila je da je njegova odluka nepravedna i da je odbio da sasluša maloletnu decu i njihove želje u vezi starateljstva.

Tročlana komisija složila se s Anđelinom i prošle nedelje diskvalifikovala Oderkirka. Navedeno je da je kršio "svoje etičke obaveze".

Oderkirk je prekršio dužnosti kao privremeni sudija i nije otkrio da he poslovno povezan s Pitovim advokatima, a to je moglo da utiče na njegovu odluku.

- Činjenice se nisu promenile. Postoji puno dokaza koji pokazuju kako je ovo najbolje za decu. Nastavićemo da radimo ono što je u skladu s time - rekao je Pitov potparol.

anđelina dzoli i bred pit sa decom
- / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, nedavno je u javnost dospela i vest da je najstariji Anđelinin i Bredom sin zapravo ukraden svojoj biloškoj porodici kada ga je glumica usvojila 2000. godine.

Glumica je tada insistitala na tome da je dobila sva moguća uverenja kako Medoksova biološka majka nije živa i da nikada ne bi mogla da ukrade tuđe dete.

Pažnja medija je takođe na njihovoj nastarijoj biološkoj ćerki Šajlo, koja želi da promeni pol i koju roditelji već zovu Džon.

Bred je o Šajlo, odnosno Džonu, prvi put progovorio kod Opre Vinfri davne 2008. godine i tada otkrio da je zovu muškim imenima, dok je Anđelina istu temu prokomentarisala dve godine kasnije i rekla da je sve počelo kada je Džon imao tri godine.

SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Anđelina Džoli sa decom