Nedavno je u javnost dospela vest da je najstariji sin Anđeline Džoli Medoks Džoli-Pit (19) možda ukraden svojoj bioliškoj porodici, a sada se tim povodom oglasio bivši prijatelj glumice.

Naime, Moun Sarat je vodio neprofitnu organizaciju u Kambodži u to vreme i čak je pomogao Oskarovki da usvoji sina Madoksa, a sada je otkrio da nije 100 posto siguran da je Medoks bio siroče kaga da je Anđelina usvojila.

Legitimitet usvajanja 19-godišnjaka doveden je u pitanje nakon što je glumica obećala da će otkriti ko je Laurin Galindo, žena koja stoji iza nekoliko navodno neetičkih usvajanja u Kambodži, međutim do danas to nije uradila.

andjelina dzoli i medoks
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Moun je govorio o svojoj bivšoj prijateljici dodajući da neki nagađaju da su Medoksovi biološki roditelji možda bili živi za vreme njegovog usvajanja i da mogli da ga prodaju i za sto dolara.

- Nisam 100% siguran da je Medoks bio siroče iako je bio u sirotištu u to vreme. Bar jedno od roditelja je možda bilo živo za vreme njegovog usvajanja. Ali, nikada nisam postavljao pitanja, niko nije - rekao je Sarat, piše Dejli mejl.

On tvrdi da se on lično predstavio kao Medoksov pravi otac kako bi se ubrzao procez usvajanja.

- To se često događalo u Kambodži. Bilo je mnogo beba koje su roditelji ostavili u sirotištima ili su ih prodali jer nisu mogli da priušte da ih odgajaju - kaže on.

SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Anđelina Džoli sa decom

Takođe, Kek Galibru, šef agencije za ljudska prava pod nazivom "Licadho", takođe je verovao da Madoks nije bio siroče za vreme usvajanja.

- Siguran sam da ovo dete nije bilo pravo siroče i da nije napušteno - dodao je on. 

Anđelina se nije oglašava javno po ovom pitanju, a pored Medoksa glumica je usvojila još dvoje dece Zaharu (16) iz Etiopije i Paksa (17) iz Vijetnama.

Anđelina je iz braka sa Bred Pitom dobila i troje biološke dece 12-godišnje blizance Vivijen i Noksa, kao i 15-godišnju Šajlo, a nakon razvoda dobili su zajedničko starateljstvo.