Troje dece Anđeline Džoli i Breda Pita želelo je da svedoči protiv svog oca na ročištu za starateljstvo, ali glumica tvrdi da im sudija nije dopustio, prenosi Page Six.

- Troje dece je zatražilo svedočenje - navode Anđelinini advokati u sudskim dokumentima koje su podneli još u decembru 2020. godine, koje je u četvrtak objavio Us Weekly.

Međutim, nezavisni advokat koji je upoznat sa slučajem rekao je da su se svedočenja dece zapravo čula tokom postupka.

- Dugačka, detaljna odluka temeljila se na stručnom svedočenju ljudi s kojima su deca razgovarala tokom postupka, tako da su njihova svedočenja zapravo uzeta u obzir - rekao je advokat.

andjelina dzoli sa decom u javnosti
Karl Larsen / INSTAR Images / Profimedia 

Bred je nedavno dobio zajedničko starateljstvo nakon višesatnih svedočenja osoblja službe za zaštitu dece, terapeuta i drugih stručnjaka, koji su svi razgovarali s njihovom decom.

U sudskim dokumenti iz decembra navodno se ne navodi koje je troje dece zatražilo svedočenje protiv svog oca, ali se napominje da su deca oko čijeg se starateljstva vodi postupak dovoljno stara da shvate što se događa u slučaju.

- Suđenje će na njih nužno uticati emocionalno. Naterati nekoga od dece da trpi ono što bi moglo biti uzaludno nije samo neopravdano, nego i surovo - navode u papirima advokati.

andjelina dzoli sa usvojenim sinom medoksom
DIGGZY / JESAL / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Podsetimo, Anđelina je nakon odluke suda, obećala da će nastaviti svoju borbu jer smatra da je sud pogrešio što nije dopustio svedočenje njene dece. Nedavno je podnela i dokumenta u kojima izjavljuje da je spremna da svedoči o navodnom porodičnom nasilju koje je trpela od Breda.

Podsetimo, kako je u martu pisao Us Weekly, Bradov usvojeni sin Medoks sa kojim se glumac navodno oštro posvađao tokom leta privatnim avionom, nakon čega je Anđelina odlučila da traži razvod, svedočio je na sudu protiv oca. I premda sami detalji 19-godišnjakovog svedočenja nisu poznati javnosti, isti su navodno jako rastužili 57-godišnjeg oca koji nikako nije prikazan u dobrom svetlu, a sve, prema pisanju stranih medija, zbog bivše supruge.

Izvor blizak glumici tvrdi da se Anđelina zapravo bori protiv zakona koji ne uzima u obzir čitav niz problema koji utiču na njenu i druge porodice u ovoj situaciji. Takođe, dodaje kako njen cilj nikada nije bilo uskratiti deci vezu s ocem. 

Podsetimo, Anđelina je ovih dana u žiži javnosti zbog navodnog pomirenja sa bivšim suprugom Džonijem Milerom. Ona je uslikana dok ne odlazila u njegov stan sa bocom pića, a paparaco fotografije pogledajte u nastavku teksta:

DIGGZY / JESAL / SplashNews.com / Splash / Profimedia Anđelina i Džoli