Glumac Eliot Pejdž poznat je po ulogama u mnogim hit filmovima između ostalih u serijali "X-Men", a bio je nominovan i za predtižnu nagradu "Oskar". Inače, javnost je najviše bila zaintrigirana njegovim intervjuom koji je dao za magazin "Time" početkom ove godine.

Tada je pričao o svom postupku promene pola, a otkrio je i kada je počeo da shvata neke stvari o sebi.

Njegovi obožavatelji su ga prihvatili i podržali u tranziciji i Pejdž je rešio da još jednom podeli svoje iskustvo sa njima u velikom intervjuu za Vanity Fair. Takođe je naglasio i svoju poziciju kao osoba koja ima moć da se zalaže za druge transrodne osobe, čija su prava su ugrožena u SAD-u. 

Svi trans ljudi su drugačiji i moja priča je samo to: moja priča. Ali da, kao dete sam znao da sam 100% dečak", izjavio je on.

Rekao je kako se sada konačno oseća prijatno u svom telu i da nije ni shvatao koliko ga je skrivanje identiteta kočilo.

Doživeo sam veliku eksploziju kreativnosti. Čini mi se da su sva ta energija i vreme išli na osećaje neprijatnosti, konstantnu brigu oko mog tela, jednostavno osećao sam se loše“, priznao je.

Sada mogu da postojim, jednostavno da postojim, i budem svoj“, dodaje.

Osim za „Vanity Fair“, Pejdž je odradio i intervjuu s Oprom Vinfri koji će izaći ovaj petak na platformi Apple TV+. Nada se da će mu njegov publicitet kao transrodna osoba i poznati glumac pomoći da „pobije“ laži i dezinformacije koje su česte u anti-trans zakonima i pokretima.

Zakoni koji pokušavaju da se odobre su razorni za trans zajednicu. Intervju s Oprom mi nudi priliku da podelim svoja iskustva i potstaknem ljude da progovore protiv diskriminacije“, kaže Eliot.

Podsetimo Eliot se 2014.godine izjasnio se da je homoseksualne orijentacije, ali strahovao je da će mu to onemogućiti nastavak karijere. Stvari su bile malo lakše nakon toga. Počeo je da nosi odela na crvenom tepihu, pronašao ljubav i venčao se sa koreografkinjom Emom Portner 2018. godine. Počeo je da snima filmove o članovima LGBT zajednice poput "Freeheld" i "My Days of Mercy".

Ipak, svakodnevni osećaj neprijatnosti postajao je nepodnošljiv.

"Ogromna je razlika između toga kako sam se osećao pre nego što sam "izašao iz ormara" i nakon toga. Ipak, da li je nelagoda u mom telu ikada nestala? Ne, ne, ne", rekao je glumac u intervjuu.

U decembru prošle godine osetio je da je spreman da otkrije svoju istinu, rekavši da je transrodna osoba u objavi na Instagramu, da koristi zamenice "on" i "oni", kao i to da se zove Eliot.

"Konačno sam mogao da prihvatim transrodnost i u potpunosti da sebi dopustitim da postanem ono što jesam", rekao je za Time.

U vreme objave na Instagramu Eliot Pejdž se oporavljao od hirurške operacije uklanjanja tkiva dojke. Iako je Pejdž istakao da poenta transrodnosti ne mora da bude hirurški zahvat promene pola, kaže da mu je operacija omogućila da se napokon pogleda u ogledalo i da se oseća ugodno u svojoj koži.

"U potpunosti sam transformisao svoj život. Prošao sam katarzu koju sam čekao još od "totalnog pakla" u pubertetu", rekao je.

Nakon objave na Instagramu istog dana je počelo da ga prati novih 400.000 pratilaca. Mnogi kasting menadžeri nazvali su njegovog PR menadžera poručivši da bi im bila čast da angažuju Pejdža na novom projektu.

Njegova misija je da sada pomogne drugima u transrodnoj zajednici.

"Privilegovan sam jer imam resurse da budem tu gde jesam danas i naravno da to želim iskoristiti da pomognem kako mogu", naglasio je. Što se tiče nastavka karijere, kaže da je veoma uzbuđen da pokaže na velikom ekranu ko je on zapravo.

"Radujem se glumi, sada kad sam u potpunosti ono što jesam, u ovom telu. Bez obzira na izazove i teške trenutke, ništa nije važnije od toga da se konačno osećam ovako kako se osećam", naglasio je Eliot.