Rodžer Federer trenutno odmara u Rimu sa svojom porodicom, a jučerašnji dan iskoristio je da sa njima prošeta centrom, te poseti neke od najprestižnijih prodavnica modnih brendova. 

Nema sumnje da jednom od najboljih tenisera svih vremena penzija i te kako prija, a slobodne dane koristi da što više vremena provodi sa svojom decom i suprugom. Zapravo, ovo je bila jedna od retkih prilika da ih sve vidimo na okupu. 

Rodžer Federer išao je u šoping sa decom i ženom.
AMOR ROMA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Interesantno je videti koliko su 14-godišnje bliznakinje porasle, a od trenutka kada su se fotografije našle na mrežama, jedan komentar se mogao pročitati nebrojeno puta - devojčice su preslikana majka.

I drugi par blizanaca privukao je pažnju podjednako, ali su Leo i Leni više nalik slavnom ocu. Mirka je jednog od njih gurala u dečijim kolicima zbog povrede noge, a dečak se, po svemu sudeći, ipak dobro zabavljao. 

Rodžeru su više nalik sinovi, dok su ćerke preslikana majka.
AMOR ROMA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Čini se da su dečaci nasledili očevu veselu narav, dok su devojčice ipak pokupile Mirkine gene jer se nijednom nisu mogle uhvatiti sa osmehom. Isto je važilo i za "čeličnu Miroslavu", iako nije isključeno da su im jednostavno smetali radoznali pogledi paparaca i šljkocanje parata bez kojeg ne prolazi njihovo pojavljivanje u javnosti. 

Zbog svega se čak ni Rodžer nije preterano smejao kada je u blizini njegova supruga, dok je potpuno druga priča kada ona nije tu, i kada su sreli poznanike u Rimu. 

Rodžer Federer smejao se samo kada Mirka nije u blizini, i kada je sa decom sam.
AMOR ROMA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Ovaj Federer i dalje drhti pred ženom", "Mirka, opusti se, smršala si, izgledaš top, prati vas horda bebisiterki i asistenata, daj se nasmej", "Ovaj čovek kao da je se plaši", "Mirka što je mršavija, to opasnija", "Ali ćerka koja je nasledila isti majčin ledeni pogled"... samo je delić komentara koji se mogao pročitati.

Inače, Mirka zaista jeste dovela liniju do savršenstva, te izgleda nikad bolje, ali čini se da čak ni poping u elitnom delu Rima nije mogao da je razveseli toliko da bude opuštenija, a isti je slučaj bio i nekoliko dana pre, kada je šetala sama sa suprugom, bez dece.

Mirka je smršala.
MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ona i dalje vuče nadimak "čelične lejdi" upravo jer je mnogi smatraju zaslužnom za Federerov uspeh. Miroslava je prestala da se bavi tenisom 2002. godine zbog povrede stopala, ali je ostala aktivna na teniskim terenima kao najveća podrška poznatom Švajcarcu - nema turnira na kome ona nije uz njega, postala je njegov trener i PR menadžer.

Godinama se pričalo da je ona ta koja zavodi red u kući, a njen strog izgled na mečevima samo je dodatno pogrejao priče da je stroga i ambiciozna.

Rodžer Federer drhti pred Mirkom.
Agence / Bestimage / Profimedia 

"Tokom 2004. godine ostao sam bez trenera pa je moja sadašnja supruga preuzela tu ulogu na sebe. Zagrevala me je uoči deset mečeva od kojih sam na devet pobedio. Tada je moj kolega Rodik u šali tražio da mu pozajmim Mirku da i njega zagreva, kako bi i on postigao tako dobar rezultat. Bez sve šale, naučila me je mnogo u životu, osim što sam uz nju postao bolji teniser i čovek, naučila me je i da se razumem u modu. Dok nju nisam upoznao, imao sam nekoliko pari farmerki i patika, a potom sam postao pravi elegantni gospodin," sa osmehom je jednom prilikom ispričao Rodžer potvrdivši karakter svoje supruge. Doduše, možda više nije na terenu, ali čini se i dalje da je ona ta koja zavodi red u kući.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!