Glumački par Nikol Kidman (54) i Tom Kruz (59) bili su u braku od 1990. do 2001. godine. Usprkos tome što nisu zajedno već 21 godinu i oboje imali nove partnere, Nikol se često susreće s pitanjima o njihovom braku.

U razgovoru za britanski Guardian, lepa glumica je otvoreno pričala o filmovima, karijeri i obitelji. Govoreći u svojoj ulozi žene Lusili Bol u filmu "Being the Ricardos", komentarisala je:

'Sve je o kreativnoj i romantičnoj vezi koja ne funkcioniše. To mi se jako sviđa. Sviđa mi se što nije srećan kraj'.

'Ne možeš naterati ljude da se ponašaju kako ti želiš, a ponekad ćeš se zaljubiti u nekoga s kim nećeš provesti celi život', dodala je Nikol.

'Ovaj film govori o tome da možemo imati posebne veze koje se razvijaju, rastu i ostave tragove zauvek. Mislim da je to zaoista predivno' zaključila je slavna Oskarovka.

Novinarka se nadovezala na navedene odgovore te je odmah postavila pitanje povezuje li novu ulogu s brakom s Tomom Kruzom, nakon čega je Nikol ljutito odgovorila:

'Apsolutno ne! To je bilo tako davno da uopšte nema smisla'.

Nikol i Tom bili su braku šest godina
Shutterstock 

'I molila bih da se me se konstantno ne stavlja u tu kategoriju. Mislim da su takva pitanja pomalo seksistička zato što nisam sigurna da bi to iko pitao muškarca. U jednom trenutku bilo mi je dosta i pomislila sam – Dajte mi moj život. U svom punom pravu', odbrusila je Nikol.

Njen odgovor proširio se društvenim mrežama, a brojni fanovi su je podržali.

Podsetimo, bivši par upoznao se na snimanju filma "The Days of Thunder" 1989. godine. Venčali su se krajem1990. godine na privatnoj ceremoniji u državi Kolorado.

'Bila sam tako mlada. Ima nešto u tome da kad se s partnerom zatvorite u svoj 'balon', osećate se skoro pa začarano', rekla je Nikol za Vanity Fair.

Nikol ja javno pričala da ju je razvod veoma pogodio.
Shutterstock 

Nakon što su rekli službeno 'da', ubrzo su postali 'it' par Holivuda. Zajedno su snimali  vestern film, išli na brojna ekskluzivna mesta i družili se sa slavnima. Tako su 1992. godine upoznali princezu Dajanu s kojom su se odmah sprijateljili.

Iste godine usvojili su prvu ćerku, Isabelu, a 1995. godine usvojili su sina Konora. Oboje su jako zaštitnički nastrojeni prema svojoj deci, pa ih nikada nisu eksponirali u javnosti.

Par je krajem 90-ih snimao film "Eyes Wide Shut" u kojem su se jako zabavljali. Pričali su kako bi iza seta išli na carting i u zabavne parkove. Glumica je izjavila kako ima jako lepe uspomene iz tog razdoblja.

Godinu dana nakon razvoda Nikol je pričala kako je opet zaljubljena.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nedugo nakon su 2001. odlučili da se razvedu, njihova objava je iznenadila javnost. Slavni glumac tražio je razvod od Nikol što je i njoj bilo iznenađenje. Ipak, postoje i priče koje tvrdi da je Nikol pobegla od supruga koji je već tada jako zaglibio u kontroveznu sajentologija. Nkol danas nije u dobrim odnosima s decom iz prvog braka baš zato što su se oni okrenuli ovoj veri i ocu.

Priznala je i kako ju je razvod pogodio jer je verovala kako se brak može spasti. Navodno je Tomu zamerila što nije s njom posećivao bračnu terapiju i što je vest o razvodu sam pustio u javnost bez prethodnog dogovora s njim.

Godinu nakon razvoda, glumica je u razgovoru za Vanity Fair otkrila da je opet srećna u ljubavi.

"Ludo sam zaljubljena. I kako to obično biva kad si zaljubljen, svi moji životni planovi pali su u zaborav. 'Zaboravi. To je to', pomislila sam. Bila sam opčinjena. Jako sam htela da imam dete s njime. Nije me ni bilo briga hoćemo li se venčavati".

Nakon kraha braka s Tomom, Nikol nije ostala u dobrim odnosima s njihovom usvojenom decom.
Shutterstock 

Tom Kruz je nakon razvoda počeo da izlazi s glumicom Penelope Kruz s kojom je bio u vezi četiri godine. Posle nje, bio je u vezi s glumicom Kejti Holms, s kojom se kasnije i oženio. Nakon šest godina braka, razveli su se 2012. godine, pogađate, zbog sajentologije kojoj Kejti i njihova ćerka Suri ne pripadaju. Tom tako Suri nije video godinama niti učestvuje u njenom odrastanju, a dugo se šuškalo kako je Kejti morala da pobegne od njega usred noći uz pomoć porodice.

Tomov brak s Kejti se raspao zbog njegove vere
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Nikol se nakon razvoda posvetila karijeri i godinu nakon dobila je nominaciju za Oskara za najbolju glumicu u filmu "Mouline Rouge". Prestižnu nagradu na kraju  je dobila 2004. za ulogu u filmu "The Hours".

Nikol Kidman je danas u braku s Kitom Urbanom s kojim ima dve ćerke.
Shutterstock 

2006. godine udala se za kantri pevača Kita Urbana i s njim dobila još dve ćerke. Sandej Rouz na svet je došla prirodnim putem, a Fejt Margaret rodila je surogat majka.

Slavna glumica oduvek je govorila da joj je porodica na prvom mjstu, kao i da će joj uvek biti važnija od same karijere.

Nikol je poslednjih godina često na meti kritika zbog preteranog korišćenja botoksa i plastične hirurgije, a kako je izgledala nekad, a kkao danas pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

ROGER WONG / INSTAR Images / Profimedia, Shutterstock Glumica je zbog botoksa često ne mati negativnih komentara

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!