Protekloga januara tokom berlinske Nedelje mode u digitalnom izdanju, Leni Klum je imala priliku da nosi revije nekih od najvećih imena nemačke mode, a već idućeg meseca s majkom je pozirala na naslovnici nemačkog izdanja Vogue.

Hajdi je inače tad prvi put dozvoila svojoj ćerki da lice pokaže javnosti i nakon toga sve je eksplodiralo! Svetski mediji od tada ne prestaju da pišu o naslednici Hajdi Klum. Komentari koji se mogu pročitati o njoj uglavnom se tiču njene lepote, a piše se čak i da je ona nova mlada nada sa nejlepšom facom na svetu.

U aprilu je krasila naslovnicu nemačkoga magazina Glamour, a koju je pre 20 godina krasila njena slavna majka.

Protekle nedelje, 29. avgusta, karijera tinejdžerke krenula je novim smerom zahvaljujući italijanskom dvojcu Dolce & Gabbana i njihovoj glamurorznoj reviji u Veneciji gde je debitovala i mlada Leni.

Ostvarila san

Leni Klum rođena je 4. maja 2004. kao ćerka slavne nemačke manekenke Hajdi Klum i italijanskog biznismena i bivšeg šefa Formule 1 Flavija Briatorea. Objavivši svoju trudnoću svetu, Klumova je istovremeno najavila i raskidd svoje veze s poznatim Italijanom, a Leni je svog oca upoznala kada je imala 14 godina.

Nekoliko mjeseci kasnije, Hajdi upoznala je britanskog pevača Sila da bi svoju vezu već sledeće godine krunisali brakom, a zajedno su odgajali Leni.

leni i hajdi klum u veneciji
Starpix / AFP / Profimedia 

Kao dete, Leni Klum nije krila svoju želju da jednoga dana postane model. S navršenih 12 godina brend Brandy Melville ponudio joj je ulogu u njihovoj novoj modnoj kampanji, ali njena mama je odbila ponudu jer je smatrala da je Leni premlada.

"Bilo je samo pitanje trenutka kada ću pokušati da postanem model. Prva ponuda stigla mi je kada sam imala samo 12 godina. Tada sam molila mamu da mi dozvoli, ali nije bilo šanse. Sad razumem da je bilo prerano. Kod većine drugih poslova morala bih da potisnem svoju ludu energiju da bih ostavila profesionalni utisak. Kao model mogu da pustim sve i da budem ono što jesam", rekla je Leni o svojim snovima.

Otkrila je da sa svojom majkom nema tajni i da su zaista kao najbolje prijateljice, a Hajdi je tom prilikom otkrila i pravo ime njene ćerke i demantovala različite navode u kojima se tvrdilo da je Leni usvojena, kao i da se zapravo zove Helene Boshoven Samuel.

Leni je nedavno izazvala negativne komentare kada se na večeri u Veneciji nakon revije brenda Dolce & Gabbana pojavila u identičnoj haljini kao i njena majka Hajdi Klum.

hajdi i leni klum i istim haljinama
screenshoot/instagram 

Mama i ćerka su izabrale identične kombinacije i pojavile su se u šljokičavim toaletama od srebrnog štrasa, a zajedničku fotografiju su podelile na Instagramu, nakon čega su usledili negativni komentari. 

"Leni izgleda kao da ima 10 godina", "Leni je i dalje pravo dete", "Proporcije ove devojke su veoma čudne", "Lepa je kao lutka, ali je kao mala devojčica", "Ona ima tek 17, prerano je za ovakav svet glamura", samo su neki od komentara.

I dok je jedni hvale, drugi kritikiju, nema sumnje da Leni nikoga ne ostavlja ravnodušnim i da je pred njom blistava karijera.

Starpix / AFP / Profimedia, People Picture / Shutterstock Editorial / Profimedia Leni Klum