Dugo se smatralo da nekadašnje supermodele iz takozvane "Zlatne ere" niko neće moći da nasledi. Hajdi Klum, Sindri Kraford, Kejt Mos... nekada su vladale modnim pistama, ali sada je došlo vreme da dobiju dostojne naslednice.

A ko bi to bolje uradio od njihovih ćerki? Leni Klum, iako ima samo 16 godina, lepotom je gotovo zasenila slavnu majku Hajdi. 

Ona se od skoro priključila redovima ćerki ostalih vrhunskih modela koje osvajaju modne piste - uključujući Kaju Gerber, ćerku Sindi Krafors, Lilu Grejs Mos, ćerku Kejt Mos, Lili Rouz Dep, ćerku Vanese Paradi...

Javnost dugo nije znala kako Leni izgleda jer se čuvena manekenka trudila svim silama da zaštiti privatnost svoje dece.

U decembru 2020. godine, Leni je zajedno sa svojom majkom pozirala na naslovnici nemačkog Voga. Tada je Hajdi ponosno izjavila: "Imati 16 je sjajna stvar. Ako možete da vozite automobil, onda možete i da imate zvaničan Instagram nalog i da pokažete svoje lice. A imati mogućnost da u tim godinama krasite naslovnicu "Voga" - to je luda privilegija".

Tinejdžerka i njena slavna mama pozirale su za naslovnicu bosonoge i u ležernim odelima jarkih boja, a obe su izgledale senzacionalno.

Ovu fotografiju je objavila i 47-godišnja manekenka na svom Instagram profilu uz emotivnu poruku koju je uputila ćerki nazvavši je "mladom ženom punom samopouzdanja".

"Ponosna sam na tebe, i to ne samo zato što si odabrala ovaj put. Znam da ćeš, bez obzira kojim putem krenula, uvek biti svoja", napisala je, a potom dodala da zna da nije lako biti njena ćerka.

"Nikad nisi imala priliku za "normalno" odrastanje. Ali što je to normalno? Odrastanje uz tri oca verovatno se ne računa".

Podsetimo, Lenin otac je italijanski milijarder Flavio Brijatore, ali je od 2005. devojčica odrastala uz pevača Sila za kog se Hajdi tada udala. Ipak, 9 godina kasnije ovom braku je došao kraj, da bi se prošle godine popularna Nemica ponovo udala - ovog puta za muzičara Toma Kaulica.

Leni je u intervjuu za "Vogue" priznala i da je imala ulogu u planiranju veridbe njene mame, kao i da sa svojih očuhom i njegovim bratom, pevačem benda Tokio hotel, ima identične tetovaže - tri male tačke sa unutrašnje strane prstiju. 

Publika na Instagramu bila je oduševljena zajedničkim fotografijama mame i ćerke, a mnogi su komentarisali da je Leni čak i lepša od Hajdi.

hajdi klum sa cerkom
printscreen/instagram/heidiklum 

Ova 16-godišnjakinja otkrila je za "Vogue" da je oduvek maštala da postane model.

"Bilo je samo pitanje trenutka kada ću pokušati da postanem model. Prva ponuda stigla mi je kada sam imala samo 12 godina. Tada sam molila mamu da mi dozvoli, ali nije bilo šanse. Sad razumem da je bilo prerano. Kod većine drugih poslova morala bih da potisnem svoju ludu energiju da bih ostavila profesionalni utisak. Kao model mogu da pustim sve i da budem ono što jesam", rekla je Leni.

Otkrila je da sa svojom majkom nema tajni i da su zaista kao najbolje prijateljice, a Hajdi je tom prilikom otkrila i pravo ime njene ćerke i demantovala različite navode u kojima se tvrdilo da je Leni usvojena, kao i da se zapravo zove Helene Boshoven Samuel. "Njeno pravo ime je Leni Olumi Klum i zaista ne znam odakle ljudima takve ideje", istakla je manekenka. 

Da li će biti uspešna kao njena majka ili čak i bolja od nje, ostaje nam da vidimo.