Da je došlo do smene generacija na javnoj sceni, odavno je jasno. Nekada se pričalo o njihovim roditeljima, a sada su deca poznatih oni u koje su uprte sve oči javnosti.
Jedna od onih o kojoj se dosta priča u poslednje vreme je i dvadesetjednogodišnja ćerka britanskog pevača Dejvida Bouvija, koja izrasla je u pravu lepoticu. Međutim, preko njenog Instagram profila mogli smo da saznamo da se godinama borila da ne prihvati svoje telo.

Aleksandrija Zahra Džouns ćerka je britanskog pevača Davida Bouvija i somalijskog supermodela Iman, koju je poznati par podigao daleko od svetla reflektora. Leksi, kako je najčešće zovu, zapravo ne liči ni na mamu ni na tatu, ali sjajan izgled privukao joj je interesovanje brojnih agenata koji su želeli da se uključe u modeling.
Ipak, Leksi je godinama trpela "prozivke" medija i paparaca da je "bucmasta" u poređenju sa slavnom majkom.

I ma koliko su je u jednom trenutku modni skauti žeželi u svom timu, čini se da je Aleksandrija izabrala drugačiji put. Umesto da sledi korake svoje slavne majke, odabrala je umetničku scenu, na kojoj pokušava da se probije, a kako stvari stoje - dobro joj ide.

Stvara svoje ilustracije koje često završavaju na tekstilu ili zidovima, a takođe ih objavljuje na svom poslovnom Instagram profilu @alexandriazahra.art.

aleksandrija
printscreen/instagram/_p0odle_ 

Ali, Leksi ima i privatni profil na kome se našla na udaru jednog od trolova. Naime, na svojoj Instagram priči objavila je selfi u kupaćem kostimu, što je motivisalo jednog od njenih sledbenika na vulgaran komentar.

"Danas smo napaljeni, zar ne?" rekao je jedan od pratilaca, ali mu Aleksandrija nije ostala dužna, naprotiv. Podelila je prepisku na storiju i uzvratila žestoko, plus dodala da su joj bile potrebne godine da zavoli svoje telo takvo kakvo je.

aleksandrija zahra dzons
printscreen/instagram/_p0odle_ 

"Osećaj je dobar ako volim svoje telo nakon što sam ga godinama mrzela i nisam ga poštovala. Nije me sramota da volim kako izgledam u svom kaubojskom kupaćem kostimu, ali sramota je kako to možete pretvoriti u nešto tako izopačeno i vulgarno ... ", odgovorila je Leksi komentatoru i dodala da je smeće i da joj je žao što postoje i drugi ljudi poput njega.

Kako Aleksandrija izgleda, pogledajte na još nekim fotografijama u galeriji. 

printscreen/instagram/_p0odle_ Aleksandrija Zahra Džouns

Aleksandrija trenutno živi u Los Anđelesu i prodaje svoja umetnička dela, a cene idu i do do 300 dolara. Jedino je dete slavnog Bouvija i supermodela Iman koji su se venčali na maloj i zatvorenoj ceremoniji u Švajcarskoj 1992. godine, i ostali u braku do januara 2016. godine kada je umro od raka jetre.

Da je Leksi bila vezana za svog oca svedoči dirljiva tetovaža koju je uradila na drugu godišnjicu njegove smrti, a na kojoj je polumesec pored kog piše "Daddy", uz godinu Bouvijevog rođenja i smrti.

Aleksandrija na svom profilu često deli fotografije sa roditeljima, a zanimljivo je da je Iman jednom prilikom, na pitanje da otkrije tajnu dugovečnosti njihovog braka rekla je da su ključ strast i poštovanje. Osim toga, od samih početaka odlučili su da drže medije daleko od svoje kuće uprkos njihovim javnim poslovima.

Oboje su imali po jedno dete iz prethodnih brakova, a zajedničku ćerku dobili su 2000. godine. Pevač je kao otac bio odmeren i razuman, a istovremeno zabavan, dok je Iman bila zadužena za disciplinu. Zajedničko dete ih je, prema vlastitom priznanju, još više zbližilo.