Hajdi Klum, Naomi Kembel, Elizabeta Gregoraci... samo su neka od imena lepotica koje je voleo poznati multimilioner i tajkun Flavio Briatore. 

Italijanski tajkun inače je poznat kao veliki šmeker i zavodnik, a u svoj krevet uspeo je odvede najlepše žene sveta. Ovih dana proslaviće se 71. rođendan, a iz godine u godinu, njegove ljubavnice su sve mlađe i mlađe.

Neko bi rekao da će se "smiriti" u određenim godinama, ali Flavio se ne da. Naprotiv. 

Od prošlog leta, u vezi je sa manekenkom Marijom Ludoviko Kampano (24), a kako prenose italijanski mediji, upoznali su se jedne noći i zaljubili se na prvi pogled. Mlada lepotica voli da objavljuje golišave fotografije na Instagramu, a odabraniku njenog srca to očigledno uopšte ne smeta.

flavio briatore
Photopress / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Međutim, to zasigurno nije njegova najmlađa partnerka. Pre nje bio je u vezi za dvadesetogodišnjom studentkinjom prava Benedete Bosi. Slike na kojima su u ljubavnom zanosu obišle su svet brzinom svetlosti, a činilo se da mlađanoj Benedeti razlika od 49 godina uopšte ne smeta.

Međutim, njihova veza brzo je okončana. Upoznali su se na modnoj reviji u Milanu, a romansa je trajala samo par meseci.

"Crna mamba", Naomi Kembel takođe je bila jedna od njegovih ljubavnica godinama. 

flavio briatore naomi kembel
Gromik Thierry/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Tada je Flavio u bojnim intervjuima izjavio da je Naomi privatno romantična i "meka", i ni nalik onoj oštroj i strogoj osobi kakvom se čini u javnosti. Bili su u vezi tri godine, čak i vereni, ali 2003. raskinuli su vezu.

Nedugo nakon raskida sa Naomi, stupio je u vezu sa Hajdi Klum. U martu su ušli u vezu, a već u decembru Hajdi je bila trudna. Međutim, šesnaestogodišnju Leni upoznao je tek kada je devojčica imala 14 godina.

Međutim, teško da su uspostavili bliski tata-ćerka odnos. Flavio je pre nekoliko godina priznao da je teško održavati odnose kada nekoga uopšte ne viđate. 

flavio briatore hajdi klum
PEER GRIMM / AFP / Profimedia 

Manekenka i italijanski biznismen raskinuli su 2004. godine, pre nego što se Leni i rodila, pa ju je sa Hajdi odgajio manekenkin bivši suprug Sil, koji je Flaviovu ćerku čak i usvojio.

Javnost pamti i njegovu najdužu vezu i jednu od najvećih ljubavi, Elizabetu Gregoraći, sa kojom je bio u braku devet godina. Međutim, ono što ljudi nisu znali zapravo je ugovor koji i dalje ima sa Briatoreom, prema kom tri godine nakon razvoda ne sme da bude u javnosti sa novim momkom. 

Od Flavija se razvela 2017. godine, a u braku su dobili i sina Najtana. Međutim, i nakon razvoda ostali su u dobrim odnosima i ispoštovali sve što su dogovorili kad su stali pred oltar.

Prema tom ugovoru, u slučaju razvoda, Elizabeta ne sme da se pojavljuje u medijima sa drugim muškarcem. Inače bi morala da plati vrlo visoke penale. "Potpisala je ugovor i zato je nismo videli sa drugim muškarcima otkako je raskinula sa Flavijem. Možda se druži s nekim, ali to je njena privatna stvar", rekao je izvor blizak Elizabeti za italijanske medije. I sama je na kraju priznala da je sve to vreme bila u vezi, ali je bila oprezna da je niko ne fotografiše.

"Flavio je posesivan, sve sam to učinila za njegovo dobro", rekla je Gregoraći.

Ovih dana, Briatore posebno uživa sa mlađanom Marijom, koja je nakon diplomiranja na Institutu Marangoni u Milanu, postala stilista i dizajner sopstvenog brenda kupaćih kostima.

Da li će njihova veza opstati i da li će sa njom Flavio dočekati još dublju starost, ostaje da vidimo, ali nas svakako ne bi iznenadilo da i nju "zameni" za koju godinu nekom mlađom i lepšom.