Ako se i za koga trenutno može reći da je svetska senzacija, to je zasigurno italijanski zavodnik i frontmen benda "Maneskin", Damiano David. Njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom brzinom svetlosti, a čini se da svojih 5 minuta slave i te kako zna kako da iskoristi.

Nema šta se o njemu nije saznalo - od toga o čemu je maštao u detinjstvu, kako je izgledao u pubertetu, kako mu se zovu mačke, ko mu je brat, a ko devojka, pa čak i od koje bolesti pati njegova izabranica, lepa Đorđa Soleri koja je alternativna manekenka i influenserka.

Svaki njegov korak pod budnim je okom javnosti, a koliko je popularan svedoče i njegovi foloveri na društvenim mrežama. U stvari, ako je nakon pobede na Evroviziji bio predmet obožavanja cele Evrope, nakon što ga je javno pohvalila Majli Sajrus, a potom i druge poznate ličnosti, ceo svet je "otkinuo" na harizmatičnog Italijana.

damiano david je zasluzan za popularnost i maneskina
Sander KONING / AFP / Profimedia 

Naravno, ima i onih koji ga apsolutno ne podnose i ne shvataju šta to žene vide u njemu, ali jedno je sigurno, Damiano i "Maneskin" došli su da vladaju i ne planiraju da se u skorije vreme pomere iz žiže javnosti.

Uostalom, ako ste propustili, pogledajte neka od njegovih izdanja do sad. Jasno je zašto ga toliko ljudi obožava.

printscreen/instagram Sanja Vučić i Damijan Dejvi

Ako ćemo iskreno, Damiano je više nego zaslužan za porast popularnosti benda čiji je frontmen, a rast njegovog profila bio je toliko nagao da je za samo nekoliko meseci dogurao do preko 4 miliona pratilaca, a broj raste iz dana u dan.

damiano je zaslužan i za rast pratilaca na maneskin instagram profilu kao i za popularnost benda
Shutterstock 

Damiano zapravo prati samo 91 profil na Instagramu. Među njima su i ukrainski bend Go A, potom Muse, Majli Sajrus naravno, Mika Džegera, Siu, Ritu Oru, određene popularne italijanske, ali i španske izvođače, ali i košarkašku legendu Denisa Rodmana, koji je pravo iznenađenje.

damiano david prati samo 91 profil
printscreen/instagram 

Za prethodnih 7 dana, Damiano je zapratio svega dve nove osobe, dok je on u istom periodu dobio preko 217 hiljada pratilaca, a samo za poslednje 4 nedelje ukupan broj novih pratilaca bio je preko milion ipo. U korist tome ide i njihova evropska turneja kojom su dobili još "poklonika", pogotovo nakon nastupa u Poljskoj i otvorenom podržavanju LGBT populacije, što su mnogi smatrali sjajnim vidom pobune.

Trenutno, tačan broj njegovih pratilaca je 4.310.883, dok lajkova po objavama ima otprilike oko 928.383, a kada su komentari u pitanju, u proseku ih ima oko 6.668. "Sitnica", zar ne?

Takođe, kada zavirimo u analitiku njegovog profila jasno je da je Damiano najaktivniji nedeljom i petkom, a potom slede redom: četvrtak, sreda, utorak, subota i na poslednjem mestu ponedeljak. Damiano je takođe neko ko kači više storija nego postova.

damiano david analiza profila
printscreen/profile-analyzer 

Interesantno je da je rast Damianovih pratilaca bio daleko manji tokom 2018, 2019 i 2020. godine. Tada je zapravo na dnevnom nivu gubio u proseku 200 do 400 pratilaca, što može značiti i da su možda bili kupljeni, odnosno lažni profili, kako su tvrdili neki analitičari društvenih mreža, ali je istovremeno lagano dobijao organsku posetu koja je eksplodirala prvi put 22. februara ove godine kada su verovatno predstavili pesmu kojom će se takmičiti na Evroviziji.

analitika rasta pratilaca
printscreen/notjustanalytics 

Sledeći veliki skok (kada je dobio preko milion folovera) bio je 10. maja, a potom je broj nastavio da raste nakon finala, kao što možete videti i na grafikonu iznad.

Procenjuje se da bi Damiano od svakog posta mogao da uzme, da je u Americi, od 18.000 dolara pa čak do neverovatnih 40 hilajda. Naravno, u Italiji je to malo drugačije, ali svakako dobija unosnije ponude nego ranije.

Jedno je sigurno, Damiano i Maneskin sve više nalikuju velikim svetskim imenima. Tako da, mrzeli ga ili ga voleli - on od svega ovoga može samo da profitira, barem kako trenutno stoje stvari. I na samom kraju, praznik za oči za sve one koji vole slavnog Italijana. Ovo su 3 njegova najpopularnija posta koji su izazvali najviše komentara, lajkova i slično: 

1. mesto: Damiano u štiklama

1.792.293 lajkova, 14.974 komentara

2. mesto: Damiano nakon pobede na Evroviziji i drame sa narkoticima

1.710.968 lajkova, 14.854 komentara

3. mesto:  Damiano u suknji

1.623.077 lajkova, 16.629 komentara