"Rokenrol nikad neće umreti", poručili su članovi benda Maneskin, koji je sinoć izvojevao pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji. Naše "Uraganke" završile su na 15. mestu, uprkos sjajnoj pesmi, odličnoj koreografiji i obećavajućim prognozama

Međutim, slavlje Italijana pomutio je skandalozni snimak koji je brzinom svetlosti počeo da se širi mrežama. Naime, u videu se vide članovi benda dok sede oko stola, a pevač Damiano se u jednom trenutku spustio do stola i delovalo je kao da "povlači crtu", odnosno, da konzumira kokain. 

Na pobedničkoj konferenciji za štampu nakon Evrovizije švedski novinar pitao je Damiana da li je koristio kokain na takmičenju, na šta je on kategorički odgovorio da nije. 

Nedugo potom, oglasili su se i na zvaničnoj stranici na Instagramu sa rečima: "Šokirani smo što neki ljudi pričaju da se Damijan drogira. Mi smo protiv droge i ne koristimo kokain. Spremni smo da se testiramo, jer nemamo šta da krijemo. Ovde smo da pevamo našu muziku i srećni smo što smo odneli pobedu na Evroviziji. Želimo da se zahvalimo svima koji su nas podržali. Rokenrol nikada neće umreti. Volimo vas."

maneskin stori
printscreen/instagram/maneskinofficial 

Da li će se Damiano testirati i na taj način skinuti ljagu sa svog imena, ostaje da vidimo. Podsetimo, Italija je nakon 31 godine odnela pobedu na Evroviziji, rok pesmom "Zitti E Buoni".  

Ukoliko ste propustili da čujete kako zvuče, pogledajte to u videu ispod.