Do takmičenja za pesmu Evrovizije ostalo je nešto više od 40 dana, a predviđanja se uveliko smenjuju.

Naravno, sve do samog Evrosonga nećemo znati ko će zasigurno biti pobednik, ali neki favoriti već su se izdvojili. 

Međutim, kako stvari stoje, Maltežanki Destini najviše predviđaju uspeh na takmičenju, te se u skoro svim kladionicama kotira u samom vrhu. 

Britanski "Smarkets", kladionica poznata po sjajnom predviđanju rezultata (između ostalog i na predsedničkim izborima), predviđa da će pobednik ovogodišnje Evrovizije biti upravo ona, pogotovo od kada je na youtubu objavila svoju pesmu "Je Me Casse". 

evrovizija
wiwibloggs.com 

Ankete takođe vide Maltu kao pobednika, tako da je na "Vivibloggs" Malta danima bila na samom vrhu po broju glasova.

Maltu ove godine predstavlja malteško-nigerijska pevačica Destini Čukunire koja ima samo 18 godina. Pesma je na engleskom, a naziv je dobila zahvaljujući kratkom delu na francuskom jeziku i znači "Lomim se". 

Zanimljivo je da je Destini već pobedila na pesmi Evrovizije, ali onoj za decu, 2015. godine. Tada je učestvovala sa pesmom "Not my soul" i tada su je nazivali naslednicom Ališe Kiz zahvaljujući više nego impresivnim vokalnim sposobnostima. 

Da li će mlada pevačica ponoviti uspeh sa dečije Evrovizije ostaje da vidimo iako su kladionice za sada na njenoj strani. 

Podsetimo, takmičenje "Eurosong" održaće se ove godine u Roterdamu, a pored Destini, predviđa se da će se u finalu naći Francuska sa srpskom predstavnicom Barabrom Pravi, Albina, predstavnica Hrvatske, ali i naše devojke iz benda "Hurricane". Međutim po najnovijim prognozama, predviđa se da će se sa njima naći i predstavnici Švajcarske, Bugarske i Italije.