Hrvatsko takmičenje za pesmu Evrovizije "Dora" 2021. još nije ni počela, a skandali se samo nižu.

Kako navode hrvatski mediji, Kristijan Rahimovski (39) nastupa pod uslovnom kaznom zbog pretnji bivšoj ženi, zatim se povredila plesačica Nine Kraljić (28) jer je pala s bine, a sada je na red došla i Brigita Vuco (22), piše 24sata.hr.

Ćerka pevača Siniše Vuce (49) ostala je bez plesača zbog, kako hrvatski mediji saznaju, zbog toga što nisu doneli potvrdu o testu na koronu.

- Plesači Brigite Vuco nisu na vreme dostavili valjanu potvrdu o testiranju i zato neće nastupiti na Dori, nego će Brigita nastupiti sama - javljaju sa tamošnjeg javnog servisa. Mlada pevačica nedavno je krenula stopama svog oca, a u subotu će se predstaviti široj javnosti sa pesmom "Noći pijane".

- U Opatiju smo došli u sredu kasno uveče. U četvrtak ujutro smo odmah otišli da uradimo testove na koronu u riječkoj bolnici, koje smo čekali 12 sati. Brigita je uspela da uđe u dvoranu u Opatiji i da odradi tonsku probu, imala je brzi test - priča Bepi Valentine, jedan od dvojice plesača.

No, u međuvremenu, kako tvrdi plesač Bepi, Brigitu Vuco zove urednica Dore Uršula Tolj i govori joj da su joj "plesači diskvalifikovani zbog testa na koronu". Plesači s negativnim testom u petak ujutro dolaze pred dvoranu u Opatiji u kojoj se održava proba.

- Pokušali smo saznati u čemu je problem. Imali smo negativne testove u rukama. Obezbeđenje nas nije pustilo unutra jer nismo imali propusnicu. Došao je producent Domijan i rekao 'Izbacite ih van'. Molili smo ih da nam objasne u čemu je problem. Producent je samo ponavljao 'ne može'. Obezbeđenje nas je izvuklo iz dvorane. Kao da smo kriminalci. Mi smo u šoku. Preklinjali smo da nam kažu u čemu je problem. Sa suzama u očima - kaže plesač Bepi. Brigita je, dodaju, veoma utučena.

- Požalila se HRT-u da bi htela svoje plesače. Rekla je da ne želi ničije druge. Plakala je u svojoj hotelskoj sobi - kaže Bepi, koji je i sam utučen.

- Toliko smo se pripremali za taj nastup, to je Brigitin prvi nastup. Ona je isto nikakva bez nas se ne oseća sigurno. Rastresena je cela - dodao je Bepi. Kontaktirali su advokata da se zaštite u slučaju tužbe od strane HRT-a.