Sinoć je održana 22. Dora - izbor hrvatske pesme za pesmu Evrovizije, a pobedu je odnela Albina Grčić, mlada Splićanka koja je i bila jedna od glavnih favorita. Albina će Hrvatsku predstavljati na Evroviziji pesmom "Tick-Tock", a zanimljivo je i ono što je interesantno je to da je za njen stajling bio zadužen beogradski stilista Stefan Orlić.

Inače, Albina dobro poznata javnosti. Naime ona je popularnost stekla nastupom u emisiji "The Voice" kada je osvojila naklonost dobrog dela publike.

Mlada pevačica potiče iz muzički nadarene porodice. Ljubav prema muzici je nasledila od tate i njegove braće koji su godinama pevali u klapi Decima.

Na razočaranje brojnog dela muške publike, Albina je već dugo u srećnoj vezi sa Ivanom, fudbalerom iz druge HNL-ove lige. Ona je u nekoliko navrata isticala da su ona i njen partner daleko od tipičnog stereotipa ljubavne veze fudbalera i zgodne plavuše.

Albina je inače studentkinja engleskog jezika i književnosti kao i istorije na Filozofskom fakultetu u rodnom Splitu. Živi s bakom koja joj je najveća podrška. Šest godina je u muzičkoj školi svirala klavir, a kao osmogodišnjakinja uplovila je u svet muzike. Prekretnica joj je bio školski mjuzikl koji ju je definitivno okrenuo muzici. Već sa 16 godina proglašena je tinejdžerskom zvezdom i često je nastupala u Splitu.

Jedna od najvatrenijih Albininih navijačica je i Doris Dragović, inače dugogodišnja prijateljica porodice Grčić. Za razliku od Alabine, Doris svoje evrovizijske hitove pevala na hrvatskom, dok se opredelila za engleski jezik. Više fotografije pogledajte u galeriji:

Youtube Mlada Albina pobedila je na Dori pesmom TickTock