Izbor za pesmu Evrovizije održaće se 18. maja u Roterdamu, a mesecima se uveliko polemiše o tome ko ima najviše šansi za pobedu. Međutim, ove godine, na takmičenju će učestvovati još jedna Srpkinja, ali pod zastavom Francuske

U pitanju je Barbara Pjević, koja nastupa pod umetničkim imenom Barbara Pravi i sa pesmom "Voilà". 

Ona je sad za domaće medije rekla kako se nada da će i Francuska i Srbija naći mesto u finalu

Njena pesma "Voila" je trenutno treći favorit za pobedu, a Barbara koja nastupa pod imenom Barbara Pravi, nada se pobedi, a pogotovo što je dobila mogućnost da se pojavi u ovom prestižnom muziškom takmičenju.

- Time sam već nešto osvojila - kaže Barbara.

Njena pesma nosi poruku samoafirmacije i "kako da volite sebe sa svim greškama i uspesima".

Pevačica je otkrila da je poreklom iz Srbije.

- Moj deda se preselio u Francusku kad je imao 22 godine, jednom smo posetili Beograd i nadam se da ćemo opet doći kad se završi pandemija - rekla je ona za N1 televiziju.

Barbara je ispričala i kako je njen deda, kome je i posvetila jednu pesmu, govori sa jakim srpskim akcentom, što joj je zanimljivo.

- Ponosan je na mene i jako smo bliski, mnogo se volimo. On mi je i dao ime (umetničko) Pravi, kad sam tražila umetničko ime rekao je da moje ime treba da bude Pravi, jer je to na sprskom pravo, autentično. To mi se jako svidelo“, kazala je.

Govoreći o Evroviziji, ona je rekla da ove godine ima mnogo različitih pesama, različitih stilova i žiri će imati veliki izbor.

- Mislim da je to dobro. Ove godine je izbor odličan. Zbog kovida umetnici na mogu da nastupaju, i jako sam srećna što ovde možemo da nastupimo -zaključila je pevačica.