Kažu da je za uspeh potrebno da imate onaj čuveni "X faktor".  A tu zapravo spada i talenat, trud, rad, ali i mnogo sreće. Ipak, teško da bi se mnoga imena našeg "estradnog neba" probili da nisu imali još jednog keca u rukavu - specifično ime po kom su postali prepoznatljivi. 

Baš iz tog razloga, mnogi pevači i umetnici, promenili su imena koja su dobili po rođenju i prihvatili neka "zvučnija". za koja su verovali da će im pomoći u karijeri

Možda vam Igor Panić, Sara Šekularac ili Anđela Ignjatović, ništa ne znači, ali verujemo da znate ko su Nucci, Zoi ili Breskvica. 

Da ne bi bilo: "Kako Dara od Radojka", otkrivamo vam prava imena poznatih ličnosti na javnoj sceni u Srbiji i regionu, ali i priče iza tih nadimaka. 

Zoi

Mlada pevačica Sara Šekularac, predstavljala se najpre pod umetničkim imenom Zoi Devon, a potom je od toga ostalo samo Zoi. Kako je jednom prilikom rekla, to ime joj stajalo na Instagramu godinama, još iz vremena kada je želela da bude blogerka. "Bilo me je sramota da me neko ne nađe", rekla je Sara. 

Zoi
Print Screen/Instagram Zoi 

Breskvica 

Brekkvica je za kratko vreme postala jedna od najprepoznatljivijih i nauticajnijih mladih pevačica na ovim prostorima, a kako kaže, specifičan nadimak joj je dala najbolja prijateljica, sasvim slučajno i to još u osnovnoj školi. Njeno pravo ime je Anđela Ignjatović.

Breskvica i Vojaž
ATA Images/Antonio Ahel 

Vojaž

Na nastanak ovog nadimka uticao je jedan period u životu mladog umetnika, Mihajla Veruovića. Kako je ispričao u brojnim emisijama, njegov otac je bio telohranitelj Zorana Đinđića i nakon atentata na njega u Srbiji nije bilo sigurno za njih. Morali su da odu iz zemlje. Tako je nastao "Vojaž", što znači "put", na francuskom. 

Nucci

Njegovo pravo ime je Igor Panić, a iako je mnogo polemike nastalo oko izgovaranja njegovog umetničkog imena, danas nadimka, Nucci je jednom prilikom rešio ovu nedoumicu. Ime se izgovara Nući.

Nucci
Print Screen/Instagram Nucci 

"To ime je nastalo u srednjoj školi. Posle jednog izlaska, drugar je to izgovorio. Prvo je bilo "Panucci" i ja sam se tome dugo protivio. Međutim, kako sam krenuo ozbiljnije da snimam pesme, odlučio sam da izbacim "Pa" i da se zbog estetike piše "Nucci". Dakle, da rešim misteriju, nije Nuki, Nuči, Nuci, već Nući", rekao je Igor jednom prilikom za emisiju "New wave".

Coby

Pravo ime ovog repera je Slobodan Veljković. Za njegov karakterističan nadimak, zaslužna je njegova dugogodišnja devojka, influenserka i inspicijent, Jelena Nikolić. Naime, njen nadimak na društvenim mrežama je "Cobeliks" pa je iz toga navodno izveden i reperov nadimak.

cobi
ATA Images/Antonio Ahel 

Baka Prase 

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, priznao je da je nadimak nastao još pre više od deset godina, kada je tokom mlađih dana igrao igrice sa prijateljima po igraonicama. Tada je inspiraciju za "nick" u igrici uzeo ime "Pepa prase" iz istoimenog crtaća, ali nakon što su mu taj nadimak "ukrali", on se odlučio da bude "Baka". 

Baka Prase
Print Screen/Instagram Baka Prase 

Corona 

Poznati reper se zapravo zove Predrag Miljković.

"Ime je nastalo u kraju u kom smo repovali kao klinci pre petnaestak godina. S obzirom na to da sam u kraju najbolje repovao, rešio sam da sebi dam ime Korona, što na španskom jeziku znači kruna", izjavio je reper jednom. 

Džala Brat i Buba Koreli 

Amar Hodžić, poznatiji pod pseudonimom Buba Koreli i Jasmin Fazlić, odnosno Džala Brat, jedni su od najpopularnijih izvođača na ovim prostorima. Buba je svoju prvu pesmu snimio davne 2004. godine sa svojim prijateljem, sa kojim je potom osnovao grupu Koreli duo (Corelli Duo), odakle potiče i njegovo umetničko ime. Jednom prilikom je istakao da je "Buba" dobio jer je pretežno bio tih kao mali, poput bubice. 

Kad je u pitanju Džala Brat, on je u brojnim intervjuima izjavljivao da nadimak potiče još iz detinjstva. Naime, on je imao dvojicu drugova koji su bili iz Albanije i nisu znali da izgovore "jala", već su stalno izgovarali "džala". Iz toga je nastao karakterističan nadimak.

Buba Koreli Instagram
instagram/bubacorelli Buba Koreli Instagram

Mili 

Još jedan reper na našoj listi. Malo ko zna da je Milijevo pravo ime Marko Milivojev, a na osnovu prezimena je i nastao nadimak. 

Angellina

Vlasnica hitova "Sijam" i "Pile moje", zapravo se ne zove Angelina, već Anđela Vujović. Prepoznatiljivost stekla pesmama „Budi u blizini“ i „Pile moje“, te duetskom pesmom sa Tarom Stojanović pod nazivom „Gad“.

Angellina
Print Screen/Instagram Angelina