Podigla je ova Evrovizija debelo prašinu. Dobre pesme, energične numere... doprinele su da ovo takmičenje bude glavna tema javnosti, ali nije to jedino o čemu se priča.

Zapravo je pažnju ukrao mladić koji je svojom neobičnom pojavom definitivno ukrao srca kako nekim učesnicama, tako i obožavateljkama kraj malih ekrana.

Reč je o frontmenu benda "Maneskin", Damianu Davidu, kog fanovi opisuju kao lepog, talentovanog i autentičnog lika.

Nastupili su sa pesmom "Zitti E Buoni", što bi se moglo prevesti kao "Izađi mi iz glave", a rekacije na numeru su bile žestoke. Zapravo je lepi Damiano vratio na scenu taj stari goth/metal fazon, a mnogi su njegovu energiju poredili sa nekada lagendarnim frontmenom benda "Him", Vilijem Valom.

No, ko je zapravo Damiano?

Pevač je rođen u Rimu 8. januara 1999. godine u znaku Jarca. Odrastao je sa majkom o kojoj govori toliko lepo da ga u italijanskim medijima stalno pitaju o njoj i bratom. Počinje da studira muziku, ali odustaje od fakulteta jer dobija priliku za učešće u svetski poznatom formatu X Factor, gde se Damiano predstavio sa svojim bendom Maneskin.

damiano devi
printscreen/instagram 

Maneskinse su osnovali Viktoria De Angelis i Tomas Ragi dok su išli u srednju školu. Tek kasnije, bendu su se pridružili Damiano David i Etan Torčio. Oni debituju u jedanaestom serijalu X Factor, gde dobijaju pohvale od sudija i javnosti i gde čak neki o njima govore kao o "bendu koji je otkriće godine".

damiano devi
printscreen/instagram 

Tokom učešća u tamičenju, bend je bio pod mentorstvom Manuela Agnelija, čuvenog frontmena benda Afterhours, a iako su zauzeli drugo mesto, njihov uspeh je ogroman. Tada 2021. godine učestvuju na festivalu u Sanremu, pobeđujući u istom sastavu, nakon čega su sa pesmom Zitti E Buoni izabrani da učestvuju na Evroviziji.

Iako su mnogi pričali da je Damiano David imao aferu sa basistkinjom benda, Viktorijom De Angelis, sam pevač je porekao vezu izjavivši da će mu ona zauvek biti najbolji prijatelj.

Na društvenim mrežama je pisao o svojoj "idealnoj ženi".

- Nemam prototip žene, svaku vrstu tela smatram lepom. Međutim, uz imperativ harmoničnosti i nege. Dozvolite da objasnim. Volim vrlo mršave devojke sa malim grudima, ali zategnutih tela. Volim više zaobljena tela sa izraženim oblinama i velikim grudima. Volim standardna tela sa svime na svom mestu i ništa preterano. Volim lepe devojke, sve. A lepota može biti subjektivna. Ali određene stvari koje se tiču ličnosti su univerzalne.

Međutim, pre slave pevač je bio veren sa Lukreciom Petrakom sa kojom je raskinuo veridbu 2017. godine.

Početkom 2021. godine, međutim, pojavile su se glasine o navodnoj vezi sa manekenkom Đorđom Soleri, koje je pevač potom potvrdio objavama na Instagramu, gde su njih dvoje zajedno, uz opis "Četiri godine kasnije", dakle, njihova veza verovatno traje od 2017. godine.

Međutim, s obzirom da je više nego evidentno njegovo flertovanje sa našom "Uragankom" Sanjom, videćemo da li će možda njegovo srce ukrasti zgodna Kruševljanka, ili će ipak ostati veran lepoj Đorđi.

Pogledajte u galeriji još neke fotografije zgodnog Damiana:

printscreen/instagram Sanja Vučić i Damijan Dejvi