Ženski sastav "Hurricane" koji čine Ivana Nikolić, Ksenia Knežević i Sanja Vučić za kratko vreme postao je jedan od omiljenih bendova u regionu.

Svaka njihova pesma bila je hit, te ne čudi oduševljenje kada je baš njima pripala ta čast da nas predstavljaju na pesmi Evrovizije 2020. godine.

Međutim, kako je zbog pandemije korona virusom takmičenje otkazano, devojke su dobile novu šansu ove godine, i to pesmom "Loco Loco".

"Uraganke" su otputovale rano jutros u Roterdam, a nastupiće na drugoj polufinalnoj večeri popularnog takmičenja koje će se održati 20. maja, dok će se samo finale održati 22. maja.

hurricane
ATA Images/Antonio Ahel 

Pesma se veoma dobro kotira na različitim kladionicama, a jedno je sigurno - "Hurricane" su "ubole" još jedan letnji hit koji će se, verujemo, slušati i van granica naše zemlje, nevezano za uspeh na takmičenju.

Međutim, iako se trenutno za bend ne vezuju nikakvi skandali, a devojke karijeru grade isključivo dobrim hitovima, nekad su stvari bile nešto drugačije.

Evo ko su zapravo Sanja, Ksenia i Ivana.

Sanja Vučić 

Sanja Vučić je rođena 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu, u Srbiji. Završila je srednju muzičku školu "Stevan Hristić" u Kruševcu, smer solo pevanje.

Apsolvent je na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri orijentalistike, smer arapski jezik i književnost. Poznavalac je španskog, portugalskog i italijanskog jezika, a poseduje dva sertifikata Britanskog konzulata za poznavanje engleskog jezika. Bila je član crkvenog hora "Knez Lazar", član etno sastava "Bele vile" i član rege/džez/ska/punk fjužn benda "ZAA". Krajem 2017. godine objavila je duetsku pesmu sa trubačem Dejanom Petrovićem.

Na najvećem evropskom muzičkom takmičenju "Pesma Evrovizije" Sanja je predstavljala Srbiju 2016. godine. Sa pesmom "Goodbye" prošla je u finale i osvojila 18. mesto.

Tada su se mediji raspisali o skandalu koji je navodno izazvala na takmičenju. Naime, britanski "The Sun" je tada objavio kako je Sanja pokušala da zavede britanskog predstavnika Džoa Vulforda i da je pokušala da ga nagovori da dođe u njenu hotelsku sobu, što je on odbio. Mediji su o ovom događaju danima pisali.

Ksenia Knežević 

Ksenia Knežević je rođena 24. januara 1996. godine u Beogradu, u Srbiji. Završila je muzičku školu "Vojislav Vučković", smer klavir. Apsolvent je na Fakultetu za medije i komunikacije, univerzitet "Singidunum", smer digitalni marketing, u Beogradu. Učestvovala je na mnogobrojnim festivalima kao što su Niški susreti, Čarolija, a na Beoviziji se oprobala 2013. godine, kao sedamnaestogodišnjakinja.

 Nastupila je s prijateljicama Anđelom Vujović i Danom Gašić, ali nisu postigle veliki uspeh. Neko vreme Ksenia je bila članica grupe "Sevdah Baby", nakon što je Đurđina Radić Djixx napustila bend. Od 2015. godine bavila se pevanjem pratećih vokala na festivalima i koncertima. Te godine pevala je prateće vokale na "Pesmi Evrovizije" u Beču u timu Crne Gore, koju je te godine predstavljao njen otac, Nenad Knežević Knez.

Ivana Nikolić 

Ivana Nikolić je rođena 16. aprila 1995. godine u Nišu, u Srbiji. Student je univerziteta "Union", smer poslovna ekonomija u Beogradu i Ekonomskog fakulteta u Nišu. Sa 14. godina upisala je plesnu školu Boom 018 u Nišu u kojoj ostaje član narednih 6 godina.

Tokom plesnog školovanja učestvovala je na državnim i evropskim takmičenjima na kojima je osvojila mnogobrojne nagrade i time postala višestruka prvakinja u plesu. Ivana se pojavljivala u raznim spotovima domaćih pevača, a u onom koji je Dado Polumenta snimio 2015. godine izgledala prilično drugačije.

Ivana je pažnju javnosti privukla prošlog februara, kada je na društvenim mrežama objavila fotografiju s glumcem Džonijem Depom (56), koji je tada boravio u Beogradu. S njim je na kraju, kako je rekla, razmenila i mejlove.