Svi smo sa nestrpljenjem isčekivali ovogodišnji Evrosong. Čini se da je konkurencija nikad jača, a neki favoriti izdvojili su se i pre početka takmičenja.

Međutim, nakon prve polufinalne večeri, plasirale su se Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Švedska, Litvanija, Kipar, Belgija i Ukrajina.

Iako je pesma "Tik-Tock" hrvatske predstavnice Albine Grčić (22), bila isprva jedna od omiljenih, pa čak joj je i prognozirana pobeda u jednom trenutku, na kraju ipak nije uspela da se plasira u dalje takmičenje. 

Mlada pevačica imala je sjajan nastup i energičnu koreografiju, a sama pesma je za kratko vreme dostigla čak više od pola miliona pregleda. 

Međutim, na kraju su ipak ostali bez finalnog plasmana. Hrvati su besni, a mnogi su svoje nezadovoljstvo otvoreno istakli na društvenim mrežama. 

- Imali smo vrh nastup, ali ljudi su blesavi, glasali su za one koji imaju probleme u zemlji - glasi jedan od komentara.

Hrvati bruje i o tome da je njihova predstavnica "pokradena" na muzičkom takmičenju.

albina evrovizija
printscreen/instagram 

"Ukinite Evrosong, ovo je nepravda", "Ova pesma je imala više pregleda na Jutjubu od većine pesama koje su se plasirale u finale, objasnite mi to!", "Ovo je najveća krađa ove godine. Ne mogu da verujem da nije prošla u finale, to jednostavno nije fer", bili su neki od komentara nezadovoljnih gledalaca.

Albina Grčić se nakon završetka polufinalne večeri oglasila na Instagramu.

- Ovo je samo početak za nas. Preponosni smo. Ovo je najbolji nastup koji sam u životu odradila. Nemojte biti tužni. Malo nam je žao, zaslužujemo da budemo tamo, ali Evropa propušta mnogo toga. Hvala svima na komentarima, na podršci - poručila je ona.

albina evrovizija
printscreen/youtube 

Sledi drugo polufinalno veče gde će nastupiti i predstavnice Srbije, grupa "Hurricane" sa pesmom "Loco, Loco", te se nadamo da će barem jedna zemlja iz regiona ipak proći u finale. 

Da li smatrate da je Albina pokradena i da je trebalo da bude u finalu? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.