Jedna od najpoznatijih jutjuberki na svetu, holandska šminkerka i internet zvezda Niki de Džeger (25), poznatija kao jutjubeka Nikkie Tutorials, ovogodišnja je voditeljka Evrovizije.

Naime, Niki sa 65. takmičenja Evrovizije izveštavati putem internet kanala.

- Možda ćemo već večeras čuti pesmu koja će pobediti na Evroviziji, ko zna? Obožavam Evroviziju zbog ovakvog spektakla kakvog nigde nema - rekla je ona sinoć prilikom otvaranja prvog polufinala, održanog večeras.

Popularna jutjuberka, koja je iz Holandije, prošle godine je javno, u videu na Jutjubu, priznala svoju najveću tajnu - da je transrodna.

Niki de Džeger
Instagram 

Niki, koja već 11 godina vodi Jutjub kanal posvećen šminkanju, podelila je sa celim svetom da je ucenjena, kao i da su osobe koje nije želela da imenuje pretile da će svima otkriti tajnu koju je krila tokom cele karijere.

- Rešila sam da preduzmem kontrolu nad situacijom i sama to objavim. To je nešto što sam oduvek želela da podelim sa vama, ali kada za to budem spremna. Osobe koje su me ucenile oduzele su to od mene, istakla je tada.

Niki de Džeger
Instagram / 

Ceo proces promene pola završila je kada je imala 19 godina, a upravo zbog toga što je sa hormonskom terapijom počela rano, njena promena je danas gotovo neprimetna, a javnost je bila iznenađena ovim priznanjem.