Italijanski bend "Maneskin" odneo je pobedu na pesmi Evrovzije, a pažnju javnosti privukao je zgodni pevač Damiano Dejvid koji je preko noći postao svetska zvezda.

Može se slobodno reći da je lepi Italijan podelio Evropu u dva tabora: na one koji ga apsolutno obožavaju, i na one kojima se ni malo ne dopada.

Damijano je zapravo postao poznat nakon učestvovanja u "X Faktoru", a fascinantnim ga čini njegov stil, koji podseća na stil Vilija Valoa, pevača HIM-a, ali i Džonija Depa, sa kojim su ga takođe poredili.

damiano david
printscreen/instagram 

Na žalost mnogih dama, Damijano je zauzet, i ne samo što je u vezi već je i veren sa lepom manekenkom i influenserkom Đorđom Soreli.

damiano dejvid djordja soreli
printscreen/instagram 

Međutim, mnogi ne znaju da je Italijan koji sada "fura" fazon razuzdanog rokera nekada izgledao potpuno drugačije. Danas nosi crne, nalakirane nokte, kao i crnu olovku oko očiju, a za autfite bira leopard print, krzno, pa čak i cvetne uzorke, zvoncare i visoke potpetice sa platformama....

maneskin
UTR / The Photo One / Profimedia 

U svakom slučaju, već je poremetio pravila modne industrije, pokazujući ekscentrična izdanja sa ženstvenim detaljima.

Kad pogledate njegove stare fotografije, na trenutak ga ne biste prepoznali, premda su nastale samo nekoliko godina ranije! Na njima je uglađen dečko koji je tada nosio isključivo bele košulje i farmerice i pohađao srednju školu Montale u Rimu.

Neko vreme je nosio undercut, a potom i svetle pramenove i bradicu. Danas voli odeću koja je uspela, usprkos klišeima, da poveća njegov šarm, pretvarajući ga u kako često kažu "prokleto lepog vampira".

printscreen/instagram Sanja Vučić i Damijan Dejvi

Njegov stil je boemski, retro i pomalo hardcore, pa nije čudno to što se sada najveći italijanski dizajneri takmiče ko će ga oblačiti i stilizovati.

Mladi roker je ranije izjavio za Cosmopolitan: "Svako može da ima seks i da se drogira, ali zbog toga nećete biti cool. Biti umetnik je dobra stvar, stvarati, biti kreativan, pisati. Doživeti da nas ljudi gledaju kad smo na sceni, to je najbolje, želim da nas pamte po tome. Ne po mojim fotografijama sa ženama. I to je sigurno cool, ali iskreno, nakon 10 minuta taj osećaj prođe".

Međutim, nedavno se Damiano suočio sa optužbama da je "povlačio crte", odnosno konzumirao nedozvoljene supstance uživo u prenosu na televiziji, iako se ispostavilo da je zapravo čistio staklo koje je bilo ispod stola. Pevač je želeo da ga odmah podvrgnu testiranju, i kako strani mediji prenose, odlučio je da se testira odmah po dolasku u Italiju, jer su oni kao bend apsolutno protiv drogiranja.

Nema šta, sigurni smo da će se o nekada slatkom dečaku vragolastog osmeha tek pričati. Uostalom, pogledajte ga samo na fotografijama iznad. Ko bi rekao da će godinama kasnije postati svetska zvezda i pobednik jednog od najstarijih muzičkih takmičenja.

Ukoliko vas zanima kako je Damiano izgledao na početku karijere, kada je sa svojim bendom svirao na ulicama Rima, pogledajte video u nastavku: