Kada kažemo “modni trendovi” obično podrazumevamo nešto što je popularno, ali to popularno ne znači nužno i atraktivno, lepo, praktično…

Ukoliko ste ljubitelji brendiranih stvari, a imate koji milion dolara viška, verujemo da ste ispratili ove više nego najgore i najskuplje modne trendove.

1. Torbica u obliku aviona

Torbica u obliku aviona postala je viralna nakon što se otkrilo da košta više od polovnog aviona sa jednim motorom.
Prodaje se po vrtoglavoj ceni od 39 hiljada dolara.

2. Balenciaga papuče na štiklu

Još uvek se nismo oporavili od papreno skupe torbe Bottega Veneta koja izgleda kao sveže pripremljena testenina, a Balenciaga je izbacila kroks papuče na potpeticu.
Prodaju se po ceni od 625 evra.

balenciaga na stiklu
balenciaga.com 

3. Balenciaga čarapa čizme

Luksuzna španska modna kuća predstavila je čizme koje su nalik čarapama za trčanje s pet prstiju i gumenom podlogom.
Prodaju se po ceni od 1.350 dolara.

balenciaga carapa cizme
balenciaga.com 

4. Muškarci u suknjama

Muške suknje su jedan od najpoželjnijih odevnih komada za 2021. godinu prema istraživanju kompanije „Lyst“, a modne kolekcije za sezonu jesen/zima ispunjene su različitim modelima upravo ovog komada odeće.

Pevač Hari Stajls predvodnik je ovog trenda koji je dodatno učvrstio pojavivši se na naslovnici američkog „Voguea“ u pletenoj suknji, a ubrzo se pridružio i Đanluka Vaki u kariranoj suknji crvene boje.

djanluka
Photopress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

5. Naočare koje prekrivaju celo lice

Ova godina definitivno je donela trend neobičnih aksesoara. Kada pogledate svetsku modnu scenu više je nego jasno da se traži nešto drugačije, ma koliko bizarno da izgleda. Ovaj model naočara već su doživele svoju popularnost na Instagramu i TikTok-u, a prodaju se po ceni od 1.350 dolara.

naocare za sunce okje prekrivaju celo lice
ZGHYBD / Ferrari / Profimedia 

6. Balenciaga karirana torba

Iako se moda stalno ponavlja, i dalje nam je teško da poverujemo da torbu koju možemo kupiti za manje od 500 dinara, možemo pazariti i u najpoznatijim brendovima širom sveta.
Napravljena je u Italiji od organskog pamuka, a prodaje se po ceni od 2.000 dolara.

balenciaga karirana torba
balenciaga.com 

7. Balenciaga torba kao patika

Modna kuća Balenciaga potpisuje neke od najtraženijih modnih dodataka svetske modne scene, a ova varijanta inspirisana je dekonstruiranom patikom. Košta 2.290 američkih dolara, odnosno 1.867 evra.

torba u obliku patike
balenciaga.com 

 8. Tanga pantalone

Crne kožne pantalone niskog struka s lažnim tangama postale su prava senzacija na web shopu ASOS-a. Ovim poprilično upečatljivim dizajnom istakla se novopečena robna marka ASYOU.

Ove "tanga pantalone" kako ih nazivaju, s printom krokodilske kože su 2u1, kombinacija pantalona i tangi i koštaju 30,99 evra, što je oko 3.650 dinara. Svakako ne spadaju u skup komad za razilku od prethodnih, ali morali smo da ga izdvojimo kao jedan od najgorih.

Spreda izgledaju potpuno normalno, a pozadi se nalazi traka koja imitira tange i otkriva više nego što pokriva.

tanga pantalone
www.asos.com