Godinama su smatrane staromodnom i ne tako lepom obućom, ali ne možemo a da ne primetimo da mokasine unazad nekoliko sezona ponovo nose titulu must have obuće na modnoj sceni, zahvaljujući brendovima poput Prade i Gucci.

Glomazne verzije ove obuće dolaze s nešto s debeljim đonom u duhu 90-ih i danas važe za najpoželjnije, a verzije u klasičnoj, crnoj boji ove sezone imaju konkurenciju u boji slonovače.

mokasine
Zara.com 

Poput patika, mokasine su veoma nosive i idu uz gotovo sve što vam padne na pamet, bar ako je suditi po stajlinzima modnih influenserki na Instagramu.

mokasine
Zara.com 

Ipak, ovu specifičnu obuću najradije nose s komadima koji označavaju štreberski stil odevanja, a kakav i ove sezone uživa veliku popularnost u modnim krugovima.

Mokasine su idealne za poslovne i neformalne sastanke, i definitvno su broj jedan kada je u pitanju udobnost i praktičnost kombinovanja, a svaka vaša kombinacija poprimiće posebne note elegancije i ležernosti uz ovaj model obuće.

Sjajna vest za ljubitelje mode je da su ovaj popularan model obuće izbacili su mnogi high street brendovi, te su tako dostupne mnogima.

kejt holms u mokasinama
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia