Nagađalo se da li će Hari ostati u Britaniji do rođendana kraljice Elizabete. Navijalo se za pomirenje, i na trenutak, učinilo se da je moguće smiriti strasti uzburkane skandaloznim intervjuom kod Opre Vinfri. 

Međutim, Hari se ipak vratio za Ameriku, a da li će se ipak neke porodične stvari "ispeglati" u budućnosti, pokazaće vreme. 

Ipak, primetna je jedna stvar - koliko ga u Britaniji ne vole zbog svega što se desilo, toliko ga Amerikanci obožavaju. U prilog tome ide i činjenica da je nagrađen ovacijama na nedavnom humanitarnom koncertu na kom je prisustvovao. 

Naime, princ Hari pojavio se prvi put javnosti nakon sahrane svog dede, princa Filipa. U Los Anđelesu pridružio se nekim od najvećih zvezda današnjice na važnom humanitarnom događanju.

U pitanju je bio koncert "Vax Live", na kom se zahvalio medicinskom osoblju u borbi protiv korona virusa i pozvao Amerikance da gledaju i druge ljude sa empatijom i saosećanjem.

"Večeras je slavlje svih vas ovde, vakcinisanih medicinskih radnika u publici i miliona njih širom sveta. Prošle godine hrabro ste se i nesebično borili kako biste nas zaštitili. Služili ste nam, žrtvovali se, doveli sebe u opasnost i bili ste svesni rizika. Dugujemo vam neverovatnu zahvalnost. Hvala vam. Okupili smo se jer ova pandemija ne može prestati ako ne delujemo kolektivno s neviđenom predanošću našoj zajedničkoj budućnosti. Vakcina se mora obezbediti i mora da bude dostupna svima i svugde", rekao je izmeđuostalog Hari pred mnogobrojnom publikom nakon čega su usledile ovacije publike.

Komentari na mrežama su se samo ređali. "Zaslužuje da bude srećan", "Hari, ovde te volimo", "Konačno je svoj na svome", "Koliko se vidi da mu prija sloboda"... pisali su ljudi.

Hari je bio među brojnim zvezdama A-liste, uključujući Dženifer Lopez, Bena Afleka, Selenu Gomez, i druge, a cilj koncerta je promovisanje vakcinacije protiv korona virusa.

Megan Markl se nije pojavila sa njim, doduše iz opravdanih razloga, s obzirom na trudnoću, ali kako stvari stoje, biće da je nakon svega, najbolja odluka koju su mogli doneti to da se ipak presele u Ameriku. Ako je suditi po reakcijama publike, smeši im se više nego sjajna budućnost.