Nakon intervjua sa Oprom, javnost je jedva  čekala reakcije članova kraljevske porodice. I princ Vilijam i Kejt Midlton, uslikanu su veoma neraspoloženi i gotovo besni na trenutke, ako se da primetiti, a sada su paparaci konačno uspeli da uslikaju i Harija.

Međutim, na najnovijim fotografijama, princ Hari izgledao je veoma zabrinuto i ne onakvim kakvim smo navikli da ga viđamo.

Paparaci su ga uslikali dok je bio u ležernoj vožnji električnim biciklom kroz Motesito u Kaliforniji, a bio je, kao i uvek, u pratnji obezbeđenja. 

Lice je sakrio iza zaštitne maske, a imao je sunčane naočare i kapu te je jedva bio prepoznatljiv. Sudeći prema fotografijama, britanski princ nije bio previše dobre volje, a ozbiljan izraz lica odavao je zabrinutost. 

prvo pojavljivanje harija nakon intervjua
SBJ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Odnosi između kraljevske porodice zategnuti su godinu dana, otkako su Hari i Megan odlučili da napuste službene dužnosti, a sve je dodatno pogoršao intervju sa Oprom u kom su izneti neki šokantni detalji. Između ostalog, Megan ih je optužila za rasizam, otkrila detalje sukoba sa Kejt Midlton, ali i pričala otvoreno o namerama da oduzme sopstveni život, dok je Hari rekao da su se osećali kao da su u zatvoru. 

hari i megan
Youtube 

Kraljica Elizabeta tada je dala zvaničnu izjavu rekavši da se oseća veoma zabrinuto zbog svega, dok je Vilijam rekao novinarima da ni u kom slučaju nisu rasistička porodica i da će razgovarati s njegovim bratom, što kako je navela Gejl King, prijateljica porodice, nije prošlo u najboljem redu.