Postoje ljudi za koje biste pre mogli da postavite pitanje šta nisu radili na sebi, umesto i da pokušate da izbrojite sve estetske intervencije

Jedna od takvih je i La Toja Džekson, sestra pokojne pevačke zvezde i kralja popa Majkla Džeksona, koja zbog svih operacija izgleda poput karikature, a ne ljudskog bića.

Strani stručnjaci su često isticali mišljenje da je samo na licu imala minimum deset intervencija, kao što su podizanje obrva, sužavanje brade, nekoliko operacija nosa, tretmani filerima i botoksom, oblikovanje obraza i podizanje jagodica...

Kada je reč o ostatku njenog tela, Džeksonova je povećala grudi, ali i radila brojne intervencije podmlađivanja kože, liposukcije određenih delova tela i slično. Za razliku do svog brata, Džeksonova je ipak prestala sa izbeljivanjem kože. Ipak, neprepoznatljiva je baš kao što je i on bio, ali, kao i on svojevremeno, odaje osećaj da će se raspasti svakog trenutka od količine "plastike". 

la toja dzekson
Carlos Tischler / Eyepix / Profimedia 

Užasne posledice intervencija pokušava da sakrije šeširima i naočarima bez kojih se gotovo nikad ne može videti u javnosti, čak ni na svečanim događajima. 

La Toja se zapravo proslavila singlom "Heart Don't Lie" 1984. godine, a devedesetih je gradila poprilično uspešnu karijeru sve do početka 2000. 

Nekadašnja lepotica radila je i na televiziji i bila deo mnogih emisija. Međutim, sa druge strane, privatni život bio je pun nesrećnih događaja. 

Muškarci sa kojima se zabavljala pljačkali su je, zlostavljali i čak pokušavali da je ubedi da snima filmove za odrasle. Sve je počelo sa njenim pokojnim ocem, muzičkim menadžerom Džoom Džeksonom koji je kako nju, tako i ostalu braću i sestre maltretirao, konstantno terao da plešu i pevaju, a potom tukao i zlostavljao

La Toja iza sebe ima brak s pokojnim Džekom Gordonom koji joj je bio i dugogodišnji menadžer za kog se, kako je sama istakla, prisilno udala 1989. godine.

"Zaključavao me u ormaru, nisam smela da čitam časopise i čim bi me zatekao da razgovaram sa nekim preko telefona, dobijala sam batine" svojedobno je ispričala pevačica. Takođe je dodala da joj je redovno pretio smrću, kao i članovima njene porodice, ali i da ju je jednom udario tako jako da je ostala bez svesti.

Njen stravični brak završio se kada je Gordon preminuo 1997. godine, a La Toja je u memoarima iz 1991. otkrila i da je njegova majka Ketrin znala da ju je otac Džo zlostavljao.

"Kad tvoj otac izađe iz kreveta koji deli sa majkom i ude u krevet sa svojim ćerkom, a čuješ svoju majku kako govori "Ne, Džo, ne večeras, umorna je, pusti se da se odmori", to te izludi", napisala je pevačica za koju mnogi smatraju da je postala zavisna od operacija zbog trauma iz detinjstva. Baš kao što je to bio slučaj i sa njenim pokojnim bratom Majklom koji je pored svih skandaloznih operacija, nebrojeno puta optužen za zlostavljanje dece.