Vudi Alen očekivano nije pristao da sarađuje na dokumentarnom filmu koji vraća njegove "grehe iz prošlosti", ali svedočenje članova njegove nekadašnje porodice ponovo su ovaj holivudski skandal dovele u žižu interesovanja.

Dokumentarni film iz četiri dela "Alen protiv Ferou" na HBO-ovoj striming platformi "vruća" je tema, a svakog ponedjeljka izlazi nova epizoda. Reditelji Kirbi Dik i Ejmi Ziring u dokumentarcu prikazuju dugu priču o jednom od najozloglašenijih holivudskih skandala, odnosno optužbi protiv Vudi Alena (85) za seksualno zlostavljanje njegove usvojene tada sedmogodišnje kćeri Dilan, kao i o njegovoj vezi sa Sun-Ji Previn (50), ćerke glumice Mije Ferou (76).

Vudi Alen
Shutterstock 

Potresna dokumentarna serija skrojena je od kućnih i nikad ranije objavljenih audio i video snimaka u kombinaciji s materijalima sa suda, policijskim dokazima i intervjuima s Mijom Ferou, Dilan Ferou, Ronanom Ferou, porodičnom prijateljicom Karli Sajmon, tužiocem Frenkom Makom, rođacima, istražiteljima, stručnjacima i drugim očevicima.

Vudi Alen
Shutterstock 

Vudi Alen očekivano nije pristao da sarađuje na dokumentarnom filmu koji prikazuje njegove 'grehe iz prošlosti', iako slavni reditelj nikad nije osuđen za zlostavljanje tada devojčice Dilan, kao ni za početak veze s tada maloletnom Sun-Ji. U vezi s Mijom Farou dobio je i sinove Ronana i Mozesa, a njegova nekadašnja partnerka u dokumentarcu ga nije štedela.

Mija Ferou
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

- Ne mogu kriviti Sun-Ji za sve što se dogodilo u njihovoj aferi. Ona je još bila samo stidljivo dete i to se sve događalo u našoj kući. On mora da snosi punu odgovornost za to. Podsticala sam njihovo druženje od samog početka, ali od svog partnera ne očekuješ da spava s tvojom ćerkom tebi iza leđa, ispričala je Mija Ferou, još uvek potresena zbog afere stare 30 godina.