U novoj emisiji na Channel 5-u stručnjaci iz oblasti plastične hirurgije i estetske medicine pričali su o zahvatima poznatih ličnosti. Prvi na meti bili su Sajmon Kauel i Madona.

Sajmon Kauel poznat je kao jedan od najmoćnijih muzičkih producenata na svetu i idejni tvorac i član žirija poznatog muzičkog takmičenja "X Factor", je jedan od onih muškaraca koji se ne preza od korišćenja botoksa kako bi očuvao mladolik izgled.

Pravo lice Siajmona Kauela daleko se razlikuje od onog koje trenutno ima zahvaljujući botoksu i plastičnoj hirurgiji.

Pre svog 60. rođendana izgledao je preplanuo, blistavo belih zuba i zategnutog lica i godinama je tvrdio da je zagovornik zdrave ishrane i zdravog života. Međutim, ovde je zasigurno uključena estetska hirurgija.

Sajmon Kauel
Timmie / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Sajmon nema bore na čelu čak ni u 60-im, već samo nekoliko malih oko očiju što je rezultiralo sumnju javnosti. 

Doktorica Sara Tonks u emisiji je dovela Sajmonov izgled u pitanje.

"Izgleda da je pokušao da ublaži bore i sitne linije oko očiju botoksom, a to je rezultiralo ovaj zaista tužan izgled", rekla je ona, a prenosi Daily Mail.

"Na čelu mu se sa obe strane smanjio volumen, što mu nikako ne pomaže u položaju čela, jer što je veći gubitak volumena na čelu, obrve su spuštenije. Neverovatno je da na njegovom čelu nema baš nijedne crte",  dodala je.

Ista doktorica se našalila na račun njegovog izgleda.

"Ili je imao život bez stresa ili je unutra neki botoks", kaže Sara.

Vodeći hirurg dr Aleks Karidis tvrdi da je zvezda "X Factor-a" počeo prirodno da stari u srednjim tridesetim, pre nego što je posumnjao da je, blago rečeno, preterao sa tretmanima u borbi protiv starenja lica. 

sajmon kauel
JM Enternational / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Podsetimo, Sajmon Kauel je izgubio oko 15 kilograma uz redovan trening i izmenjen način ishrane. Jedan od zdravstvenih stručnjaka u emisiji je istakao da i muškarci koji izgibe na kilaži deluju ispijenije.

"Muškarci takođe prolaze kroz hormonalne promene koje dovode do nedostatka kolagena na koži. Nažalost, kada smršamo, masno tkivo se takođe iscrpljuje sa lica, što dovodi do toga da izgleda ispijenije. Verujem da bi Simon na neko vreme trebalo da se odmakne od kozmetičkih tretmana i pokuša se fokusirati na nehirurške tretmane kako bi podigao i zategnuo opuštenu kožu." 

madona
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Stručnjaci takođe spominju da je i Madona koristila previše botoksa u obrazima kako bi pomogla da se održi mladalački izgled, a kozmetički hirurg Alek Karidis napominje da beživotni kapci pop kraljice nažalost prikazuju njenu stvarnu starost.

I dodao da botkos ne može previše da pomogne, pogotovo ako se pretera sa istim.

"Možete da napunite obraze, možete da podignete liniju vilice, možete da vratite vrat, ali ako koža oko očiju izgleda naborano, to će nažalost prikazati vaše godine."

madona
FREDERIC BROWN / AFP / Profimedia 

Sumnjivo je da nemate vidljive bore na licu kada pređete 60-u, jer nijedna količina nehirurških tretmana nema tu moć da u potpunosti zategne vaše lice.

Doktorka kozmetike dr Zoia Divan komentarisala je Madonin nastup u 2018. godini na dodeli MTV nagrada, u poređenju sa njenim ranijim izgledom i kratko prokomentarisala:

"Vidite li da su ovi nabori sve dublji i da ona to pokušava dodatno da popuni kako bi sprečila njihovo opuštanje, ali dobija suprotan efekat".

Pohvalili su konture njenog lica i sugerisali da je njena besprekorna koža mogla da se svodi na estetske tretmane, umesto što se opredelila za mnogobrojne operacije.

Nismo najsigurniji da li ove zvezde znaju koliko zapravo imaju godina, kao i da više niko ne veruje fotografijama na društvenim mrežama. Na Instagram profilu Madona postavlja isuviše fotošopirane fotografije zbog kojih bismo pomislili da ima 25 godina, dok Sajmon, srećom, nije toliko aktivan na ovoj društvenoj mreži.