Amerikanka Vitni Buha postala viralna nakon što je podelila jezive rezultate loše ubrizganog botoksa. Vitni koja vodi popularni blog o životnom stilu, razvila je ptozu očnih kapaka nakon što su joj injekcije protiv bora nepravilno ubrizgane u lice.

Ptoza očnih kapaka je stanje kod kog se gornji kapak spušta preko oka i može biti uzrokovan starenjem, povredom oka ili sporednim efektom nakon operacije oka, između ostalog, navodi Australian Eyecare.

U slučaju Vitni, ptozu je izazvalo ubrizgavanje botoksa u pogrešni deo obrve, što je izazvalo ozbiljno spuštanje kapka.

Tridesetdevetogodišnjakinja iz Čikaga otkrila je na Instagramu da popularni tretman lepote, koji deluje tako što blokira mišiće sprečavajući mimiku od koje nastaju bore, koristi već više od tri godine i nikada ranije nije imala ovakav problem.

Ali nakon što je primetila da joj se desna obrva nije podigla toliko kao leva nakon nedavnog tretmana, Vitni se vratila da bi joj ubrizgali dodatne jedinice, a onda se dogodila katastrofa.

- U početku, posle moje prve posete, desna obrva bila je spuštena niže u odnosu na levu, pa su rekli da se vratim i ubrizgali su dodatnu dozu kako bi se podigla. Ali, mora da je ubrizgano u pogrešno mesto, što je prouzrokovalo pad kapka - ispričala je ona.

Rezultat toga je da je levo oko izgledalo ogromno, dok se desni kapak u potpunosti spustio - izgledalo je kao da joj je oko napola zatvoreno.

Vitni je ovo iskustvo podelila na društvenim mrežama:

- Izgledam asimetrično, kao da imam dva lica, tako je neprijatno. Ne mogu da verujem da ovo pokazujem, kao da je šala.

Ona je objasnila da botoks ubrizgava redovno kako bi umanjila bore na čelu i predelu oko očiju. Iako je efekat privremen, Vitni sada može samo da sačeka da se botoks apsorbuje, što može potrajati između nekoliko nedelja i nekoliko meseci.

Sada je započela tretman lečenja koji joj je preporučio plastični hirurg, a koji uključuje posebne kapi za oči i puno treninga kako bi telo pomoglo bržoj metabolizaciji botoksa.

Do tada će, kako je rekla, koristiti svoju kosu da bi prikrila jednu stranu lica. Ipak, svojim pehom, privukla je 72.000 pratilaca na Instagramu.

Ona je podelila svoje iskustvo kako bi pomogla podizanju svesti kod devojaka koje koriste estetske tretmane. Ovime je privukla pažnju i uglednog doktora Pimpl Popera koji je rekao da se ova situacija retko dešava, ali i da će ptoza nestati.