Kim Novak nekada je bila jedna od najlepših glumica zlatnog Holivuda. Bila je "tiha patnja" mnogim muškarcima, ali njen život obeležili su pored sjajnih uloga i brojni skandali, kao i buran ljubavni život. 

Nedavno je proslavila 88. rođendan i ujedno objavila knjigu "Kim Novak: Her Art and Life", u kojoj je opisala sve ono što joj se dešavalo tokom duge karijere, ali i da je bila žrtva seksualnog nasilja.

Lepa glumica najpoznatija je po Hičkokovom "Vertigu", a nakon tog filma dobila je i nadimak "Hičkokova plavuša".

Naravno, ne smemo zaboraviti ni druge poznata ostvarenja poput "Kiss me stupid", "Just a gigolo", "Bell Book and Candle" i mnoga druga.

U svojoj autobiografiji, Kim je opisala svoje detinjstvo sa veoma strogim i konzervativnim roditeljima Poljacima, a potom i o ranim počecima. Kao tinejdžerka je otišla iz Čikaga i najpre radila kao manekenka, ali i kao statista u nekim filmovima, sve dok je nije primetio Hari Čon, predsednik čuvene kompanije "Columbia Pictures", koji je od Norme Džin napravio Merilin Monro. 

Hari ju je uzeo pod svoje i rešio da od nje napravi novu zvezdu. Upisala je časove glume, a sa tim su došle i značajnije uloge. 

U razgovoru za CBS Sunday Morning, otkrila je i da se od detinjstva bori sa bipolarnim poremećajem. Slavna glumica otkrila je da je bila silovana kao dete, ali i da su je često terali da jede blato. 

- Mentalnu bolest sam nasledila od oca, a silovanje je samo povećalo moju patnju - rekla je Kim i dodala:

- Dugo sam u sebi osećala podvojenost, ali mislila sam da sam jednostavno takva, da se to ne može popraviti. Tek kada su mi krajem sedamdesetih postavili dijagnozu, shvatila sam da nisam jedina. Shvatila sam zašto sam jedan dan izuzetno ushićena, dok drugi dan ne mogu da se smirim od tuge. Bilo mi je teško jer nisam znala da imam bipolarni poremećaj. Nisam ni znala šta je to. A verujte mi, bipolarnost nije nimalo lagana. Kada oko sebe imate ljude koji veruju u vas, onda je savršeno, jer mislite da možete sve. Ali, ja sam najčešće bila okružena ljudima koji nisu verovali u mene. Prvi od njih je bio moj otac. Mislio je da ništa ne vredim i to mi je često govorio. Posle sam shvatila i da je on bio psihički bolestan, gotovo uvek u depresivnom raspoloženju, pa ga ne mogu kriviti za takvo ponašanje, ali izuzetno je bolelo što čak ni najbliži ne veruju u mene. I sa svakim negativnim komentarom ja bih sve više sumnjala u sebe, a uz bipolarnost to me je odvlačilo u depresiju - kaže glumica.

Kako kaže, ovo sve bio je okidač i da krene sa preterivanjem kada su u pitanju operacije. 

- Znate, kada ste nesigurni i očajni i tražite nečiju pomoć, ta vam osoba ponudi rešenje koje nema veze sa operacijama i vi prihvatite. Otišla sam kod doktora i u lice mi je ubrizgao salo, a to mi nije trebalo. Mislila sam da ionako imam dovoljno okruglo lice. No injekcije su mi popunile obraze i zato izgledam mnogo drugačije - priznaje holivudska diva.

Kim se osvrnula i na #MeToo pokret i ispričala situaciju nakon jedne od ludih holivudskih žurki, nakon koje se probudila potpuno naga pored čuvenog glumca Tonija Kurtisa.

kim novak danas izgleda neprepoznatljivo.
Shutterstock 

- Ne znam, popila sam samo jedno piće tamo. Ali to je poslednje čega se sećam. Kunem se. Ne sećam se ni šta se desilo u autu, nu u stanu, znam samo da sam se probudila bez odeće - rekla je glumica i dodala da smatra da joj je nešto stavljeno u piće.

Kim je nakon velikog uspona u karijeri počela da stagnira, a poslednji film snimila je 1991. godine. Nakon filma "Liebestraum" i neslaganja sa režiserom, rešila je da stavi tačku na karijeru. Danas o tome priča ovako:

- Ne nedostaje mi toliko gluma koliko se ponekad osećam krivom što sam propustila priliku da kao slavna glumica dobijem bolje uloge. Znam da zvuči čudno, ali nekako osećam kao da sam ostala dužna svetu. Da nisam pokazala sve što znam - priznala je Kim.

Bonus video:

"KORISTE VEŠTAČKU INTELIGENCIJU DA NAS KLONIRAJU I TAKO MANJE PLAĆAJU!" Jelača uživo iz Amerike povodom štrajka u Holivudu (VIDEO) Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!