Severina Vučković slavi jubilarni 50. rođendan! Vrlo rano u životu je otkila je da obožava muziku i scenu koja je i postala važan deo njenog života.

Ona je najveća hrvatska zvezda. Severina Vučković rođena je 21. aprila 1972. u Splitu. Energijom, harizmom i talentom izdvojila se iz mase, auprkos svim životnim usponima i padovima postala je regionalna zvezda.

Sve je krenulo u porodici Severa i Ane Vučković, vozača kamiona i konobarice. Skromni, radnički koreni Severini su već u detinjstvu postali temelj i njena zvezda vodilja. 

Veliki umetnički potencijal uvideli su njeni roditelji vrlo rano pa su je podržali na putu koji je ozbiljnije njihova ćerka započela već sa samo  10 godina. Tada je dobila glavnu ulogu u dečjem mjuziklu 'Frane Štrapalo'. Mjuzikl je jasno pokazao da se radi o devojčici koja će se baviti muzikom. 

severina je karijeru započela sa 10 godina
Youtube 

Lepa Smoje bila je prva od par važnih ljudi u Severininom životu i umetničkom putu. Nakon mjuzikla i pobede na Festivalu Zagreb, Severina '91. godine upoznaje Zrinka Tutića, s kojim je snimila svoj drugi album. Na njemu su se našli brojni hitovi, a koji se pevuše i danas.

Nakon što je 1996. godine objavila album, 'Moja stvar' i potpisala par tekstova na istom, a Seve je tada prestala da sarađuje s Tutićem. Nije je omeo prestanak saradnje, pevačica je nastavila brzim korakom napred, a par godina kasnije oprobala sa i kao glumica u pozorištu ali i na filmskom platnu.

severina je danas jedna od najusoešnijih pevačica u regionu
Youtube 

Tokom godina Severina se dosta promenila - postala prava modna ikona a nekoliko puta je proglašavana najbolje obučenom ženom na sceni. Često je inspiracija mnogim damama koje neretko kopiraju njen look.

Da ne bi sve ostalo samo na sjajnoj karijeri i odlično izgrađenom ličnom brendu, pobrinuo se i njen društveni aktivizam. Severina je tokom godina upozoravala na broj nezaposlenih u zemlji, poziciju žena u društvu, položaj manjina... 

Trebala da se zove Nataša

Interesantan je priča o tome kako je Severina dobila čuveno ime.  Naime, Severinin tata se zove Sever, i upravo po njemu je i dobila ime.

- Moje ime negde znači strogost i pravda. Takva sam zaista. Tata je hteo da se ja zovem Nataša, ali mama je obožavala mog oca, a on se zvao Sever. Deda je davao imena deci po stranama sveta. Verovali ili ne. Imao je četiri sina: Sever, Jug, Istok, Zapad, a ćerka je bila Danica. Međutim, moja baka to nije želela - otkrila je Seve jednom prilikom u emisiji "Ami dži šou" i dodala kako je došlo do toga da ona bude Severina.

- Tako je moj otac dobio drugo krsno ime. Međutim, ipak je zadržao iz nepoznatog razloga ime Sever. Tako sam ja Severina - ispričala je pevačica.

severina je ime dobila po ocu severu
ATA Images/Antonio Ahel 

Ljubavni život

Pevačica iza sebe ima buran ljubavni život, čak šest puta je bila verena zbog čega ima titulu "kraljice veridbi".

Severina je davno bila u vezi sa pevačem grupe "Kojoti", Alenom Marinom, koji ju tokom ljubavne romanse i zaprosio. Međutim, ona se nije udala za njega.

Nakon raskida s Alenom, pevačica se kratko zabavljala s preduzetnikom Milanom Lučićem. Hercegovački biznismen Milan Lučić ostaće Severinin najpoznatiji dečko. Nije poznato koliko su dugo bili u vezi, ali je javnost saznala za njih 2004. godine, kada je procureo privatni video-snimak. 

Severina se ni sa Srećkom nije skrasila. Srećko je planirao je da oženi lepu pevačicu, ali nije izdržao pritisak koji je nastao zbog snimka. Iako joj je u početku pružao podršku, njihovom odnosu presudile su neprestane trzavice, pa su se na kraju ipak razišli. 

severina danas važi za modnu ikonu
Instagram 

Nakon Srećka, Severina je bila u vezi sam osam godina mlađim Metom Čuljakom, sa kojim se rastala nakon godinu i po dana veze. Treći put po redu nosila je verenički prsten. Međutim, nedelju dana pre njenog 35. rođendana, umesto braka došao je raskid. 

Pevačica je zatim sreću našla sa riječkim "kraljem teretana" Slavkom Šajinovićem, kog je upoznala na svm nastupu. Oni su se ubrzo verili, ali pevačica zbog drugog muškarca nije stala na ludi kamen sa Slavkom. 

Nakon dve i po godine veze, pevačica je tadašnjeg verenika Slavka ostavila zbog "kralja bakra", Milana Popovića, kojeg je upoznala dok je pevala na proslavi povodom njegovog rođendana. Nakon kratke veze, Milan je pevačicu verio, a ubrzo nakon toga Severina je rodila sina Aleksandra. Ipak, godinu dana nakon njegovog rođenja, Severina i Milan su se rastali.

Posle raskida sa Milanom, Severina se nije upuštala u veze, sve dok nije upoznala Igora Kojića. 2015. godine Severina se udala, a ovom paru koji je bio šest godina u braku nije smetala ni razlika od 15 godina, a dok je ljubav trajala važili su za jedan od najskladnijih parova u svetu poznatih.

severina se prošle godina razvela od igora kojića
screenshoot/instagram 

Tokom braka vredno je radila na svojoj karijeri, dok je posao njenog muža Igora bio da joj pruža nesebičnu podršku. On ju je verno pratio na koncertima i turnejama. Iako se činilo da je našla srodnu dušu, usledio je krah braka. Severina i Igor su se razveli 19. avgusta u Zagrebu prošle godine, a pevačica i danas ima samo lepe reči za svog, sada već bivšeg supruga. Nedavno se nagađalo da je Severina u vezi sa dugogodišnjim saradikom Filipom Miletićem.

filip i severina sarađuju preko 10 godina
Instagram 

Druženje i učestale fotografije na mrežama podstakle su glasine, a Seve i Filip  započeli su saradnju pre više od 10 godina, kada joj je on uradio hitove „Bred Pit“, „Uzbuna“, „Italiana“ i mnoge druge. On je tada bio u ozbiljnoj vezi sa pevačicom Anom Bebić, koja se neslavno završila. I tada se nagađalo da je Severina krivac njegovog raskida sa Anom, ali oboje su to tada demantovali.

Instagram, pritnscreen/instagram Pevačica na račun izgleda dobija niz komplimenata