Kada se princeza Šarlot rodila obožavatelji kraljevske porodice nadali su se da će joj prvo ime biti Dajana ili Elizabeta, a ostali su razočarani kada je objavljeno da joj je to tek srednje ime.

Kada su princ VIlijam i Kejt Midlton 2015. objavili da su dobili devojčicu, mnogi obožavatelji kraljevske porodice nadali su se da će joj prvo ime biti Dajana ili Elizabeta, ali oni su je umesto toga nazvali Šarlot Elizabeta Dajana.

Pa iako je devojčica dobila imena prabake i bake, neki su tim potezom ostali razočarani. Stručnjak za kraljevsku porodicu Ričard Kaj smatra da je takva odluka bila mudra te tvrdi da Kejt i Vilijam ćerki nisu hteli da daju ime kojim bi je neprestano upoređivali s kraljevskim ženama koje su živele pre nje.

Kejt Midton i princ Vilijam su ćerku nazvali Šarlot Elizabeta Dajana.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

U dokumentarcu "Tajne kraljevskih palata" je rekao:

"Mislim da je vrlo mudro odlučio da Šarlot ne da prvo ime prema svojoj majci. Sve što je učinila i radila upoređivalo bi se s njom. Dajući joj ime Dajana kao srednje, to znači da je Dajana još uvek tamo."

Urednica za "Mail on Sunday", Emili Andru, dodala je: "Vilijam je govorio o gubitku majke i koji je to uticaj na njega imalo. O njoj razmišlja gotovo svaki dan i želi da sačuva uspomenu na nju."

Kejt Midton i princ Vilijam su ćerku nazvali Šarlot Elizabeta Dajana.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Čini se da princ Hari i njegova supruga Megan Markl nisu bili toliko zabrinuti zbog toga kada je u pitanju bio izbor imena za njihovu ćerku. Iako ćerku nisu nazvali Elizabeta, odabrali su kraljičin porodični nadimak Lilibet.

Time su izazvali čuđenje u javnosti, posebno nakon što su pojedini izvori tvrdili da za to nisu zatražili kraljičino dopuštenje. Međutim, PR porodice je rekao da ime ne bi koristili osim ako kraljica za to nije dala dozvolu.

Megan Markl i princ Hari su ćerku nazvali po porodičnom nadimku Lilibet.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Dodao je da je kraljica bila oduševljena te je smatrala da je odavanje počasti njoj i Harijevoj pokojnoj majci divna ideja.

Takođe, princeza Šarlot krštena je u maloj crkvi Svete Marije Magdalene na kraljičinom imanju Sandringamu u čast Dajane, istoj crkvi u kojoj se krstila i pokojna princeza krstila.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!