Teško da je ijedno mesto poželjnije za život od svih kraljevskih imanja i palata kao što je to Kesington.

Ovo fantastično zdanje od 2017. godine dom je Kejt Midlton i princa Vilijama koji su pre toga živeli u Amber Hallu, a zanimljivo je da je upravo na njihov apartman svojevremeno bacila oko i sama Kamila Parker koja se nadala da će tu živeti sa Čarlsom.

Međutim, kraljica Elizabeta bila je izričita, a ona im je taj apartman i darovala kao svadbeni poklon iako ga do pre par godina nisu koristili. Zapravo, par je godinama renovirao imanje, a priča se da je uloženo preko 4,5 miliona dolara. U toku radova renovirani su instalacije i vodovod u kući i postavljeni ekološki sistemi grejanja i izolacije, o trošku države. Par se obavezao da će svojim novcem platiti uređenje enterijera.

Kesington palata dom je Vilijama i Kejt Midlton.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Spoljašnjost palate, koja je bila rodno mesto kraljice Viktorije, ostala je ista. Impresivnu fasadu od crvene cigle iz 17. veka dizajnirao je arhitekta Kristofer Ren, koji je projektovao i Katedralu Svetog Pavla. Kensington je prvobitno bila manja zgrada, ali su kralj Vilijam i kraljica Marija naredili Renu da je proširi i pretvori u palatu.

Kejt Midlton i princ Vilijam u Kesington palati imaju svoj apartman sa oko 20 soba.
pritnscreen/youtube 

Ulaz u kuću je tradicionalan, ali i elegantan sa kitnjastim gipsanim plafonima i crno-belim kamenim podovima. Ulaz takođe ima velike prozore sa pogledom na baštu i otvorene kamine.

Inače, Kejt Milton je palatu odabrala i zbog njenih prelepih vrtova. Voli baštovanstvo, pa je želela privatnu baštu koja obuhvata mnogo različitih prostora, sa raznolikim vrstama cveća. Unutar bašte smešteno je i igralište za decu.

Porodični stan u Kensingtonu ima preko 20 soba. Pored dve banket sale, kancelarije i svečane trpezarije, kuća ima tri kuhinje, jednu samo za porodicu i dve kuhinje za osoblje. Postoje dve glavne spavaće sobe, ali Vilijam i Kejt su odlučili da spavaju u istoj prostoriji.

Pored toga, tu su još tri spavaće sobe sa kupatilima, navodi RTS.

U okviru palate su teretana, lift i dve dečje sobe, jedna za spavanje, druga za igru. Na jednom spratu se nalazi devet soba za osoblje, dadilje, sobarice i batlere. Na svakom spratu postoji prostorija sa sigurnosnim kamerama.

Kesington palatu Kejt je izabrala i jer je okružena cvećem.
Rumbush888 / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia 

Takođe, Kejt Midlton je angažovala dekoratere da pomognu u renoviranju, ali je konačne odluke donela sama. Vojvotkinja je ukrasila kuću umetničkim delima iz kraljevske kolekcije i kombinovala ih sa nekim jednostavnim ukrasima koje je pronašla u prodavnicama kao što je Ikea, jer voli skandinavsku estetiku.

Princ Vilijam najviše vremena provodi u radnoj sobi u Kesington palati.
pritnscreen/youtube 

Među dekorativnim elementima kuće su persijski tepih od 50.000 dolara koji krasi ulaz i dva jednostavna tepiha od 100 dolara koje je Kejt odabrala za sobe.

Boje koje dominiraju u stanu su neutralne, bež i zemljane nijanse sa cvetnim dodirom na tkaninama i jastucima.

Kejt Midlton i princ Vilijam su renovirali Kesington palatu pre useljenja.
pritnscreen/youtube 

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ukrasili su svoj dom porodičnim fotografijama i slikama dece, dok je kancelarija para, smeštena u delu gde je nekada bio stan princeze Dajane, uređena u diskretnijoj paleti boja, a još fotografjia pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/youtube Evo kako izgleda Kesington palata, dom Kejt Midlton i princa Vilijama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!