Kraljica Elizabeta proslavlja 70 godina vladavine, te ne čudi što mnogi pokušavaju da se dodatno okoriste prodajući posebne suvenire, ukrase, pa čak i kolače.

Uostalom, u Britaniji se prodaje sve što ima na sebi lik nekog od članova kraljevske porodice.

U svemu tome, nije retkost i da se pređe granica dobrog ukusa, ali da će to da uraditi niko drugi do majka Kejt Midlton, niko nije očekivao. Naime, Kerol Midlton ima kompaniju koja se bavi prodajom kolača "Party Pieces", tačnije kapkejkova, a jedan proizvod posebno je naterao sve da podignu obrve i zapitaju se - da li je time prozvala kraljicu.

Kerol Midlton prozvala je kraljicu kapkejkovima sa sramnom porukom.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Jedan od prodavanijih kolača ima toper na kom piše "Neka jedu kolače" što ne bi bilo ništa čudno da nije u pitanju rečenica koju je 1789. godine navodno izgovorila kraljica Marija Antonaeta na opasku da francuski narod nema hleba da jede.

"Ako nemaju hleba, neka jedu kolače", glasila je sramna izjava, međutim, iako se kasnije ispostavilo da kraljica ove reči nije rekla i dalje se povezuju sa njom, a majka Kejt Midlton iskoristila ih je kao "foru" baš povodom 70. jubileja vladavine kraljice Elizabete.

Majka Kejt Midlton navodno je svojim kolačima prozvala kraljicu Elizabetu.
Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Da čitava stvar nije nimalo slučajno potvrđuje i ono što je pisalo na sajtu: "Spremite se za platinumski jubilej i proslavite ga na britanski način uz crvene, plave i bele dodatke za vaše zabave".

Ali ti "dodaci" koje spominje upravo mogu biti razlog da pokvari odnos i sa ćerkom i sa kraljicom. Fraza koja je upotrebljena pokazatelj je koliko članovi kraljevskih porodica nisu imali obzira prema izgladnelom narodu svoje zemlje, iako je nije izgovorila Marija Antonaeta već zapravo druga princeza.

Sve su glasnije priče da će Kejt postati nova kraljica, odnosno da će Čarls prepustiti presto Vilijamu.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Celu situaciju otežava i to što su sve glasnije priče da će Čarls prepustiti presto Vilijamu, te da će, shodno tome, upravo Kejt postati nova kraljica veoma brzo, a iako je Elizabeta poznata kao neko ko ima sjajan smisao za humor, po pisanju stranih medija, teško da će Kerol tako lako oprostiti ovaj potez.

Kraljica Elizabeta je poznata kao neko ko ima sjajan smisao za humor, ali teško da će tako lako preći Kerol preko njenog poteza.
Aaron Chown / AFP / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!