Kada ste brat Kejt Midlton, poptuno je logično da će i vaš život biti pod lupom javnosti.

Ipak, sigurni smo da je to Džejmsu Midltonu trenutno poslednja stvar koju želi, ako se uzme u obzir trenutna situacija sa njegovom kompanijom.

Iako je i ranije bio tema novinskih natpisa, ponajviše zvog problematičnog ponašanja u javnosti, ali i turbulentnog ljubavnog života, sada je u žiži jer je fima koju je osnovao i u koju je novac uložio i suprug nejgove druge sestre Pipe Midlton dospela u kandže administracije i proglasila bankrot.

Džejms Midlton odveo je firmu u bankrot.
Mark Milan / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dug se procenjuje na preko 2 miliona funti, a iako nije novost da se već neko vreme muči sa kompanijom, mnogi su konalnu odluku pripisali njegovom biranju raskalašnog života, umesto da se fokusira i reši probleme u poslovanju.

Naime, Džejms je još pre nekoliko godina osnovao kompaniju "Boomf" u kojoj za 19,99 funti (oko 2.800 dinara) možete poslati kutiju od 9 personalizovanih maršmelou kolačića i koja sarađuje sa nekoliko manjih porodičnih preduzeća koje je takođe uvalio u dugove.

Poslednji put cela porodica Midlton skupila je i dala mu 2,2 miliona funti kako bi pokrio deo troškova i obezdedio dalji nastavak proizvodnje, ali je sve rezultiralo dugom od 2 miliona funti što je oko 2,40 miliona evra.

Džejms koji je sebe nazivao "Glavnim Vilijem Vonkom" po liku iz filma "Čarli i fabrika Čokolade", sada je u debelom problemu i sa Pipom jer je njen suprug ne samo uložio novac (navodno više od 250.000 funti) već i kupio deo akcija, a sada je sve to otišlo u vetar. A ovo se ne dešava prvi put.

Džejms Midlton uvalio je u dugove i svoju sestru Pipu.
Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia 

Zapravo, svi su ga upozoravali da će ovo biti ishod, ali on nije hteo da sluša. 

Pre nekoliko godina nadmeno je izjavio:

"Boomf je veoma ličan i ukusan način da kažete srećan rođendan, hvala ili čestitam. "Kartica" koju možete pojesti. Šta tu može da vam se ne sviđa?"

Međutim, njegov proizvod mnogi su ocenili kao "preskup i precenjen", te je sada njegovu kompaniju kupio estonski biznismen za samo 300.000 funti, iako je Midlton još ranje računao da vredi barem 10 miliona funti.

Džejms Midlton sebe je zavo novim Vilijem Vonkom.
pritnscreen/instagram 

Srećom, novi gazda zadržaće svih 29 zaposlenih, ali investitori ne mogu da se nadaju povratu novca ili slično.

Takođe, izvori bliski porodici tvrde da je Pipi dosta Džejmsovog razmaženog ponašanja, te da mora pod hitno da se sabere "ako još uvek planira da kaže da ima sestru i da ne koristi porodicu, već da privređuje kao i svi", a da li je buntovni Midlton naučio lekciju, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!