Pipa Midlton, sestra vojvotkinje od Kembridža Kejt, danas slavi 38. rođendan. Mlađa sestra vojvotkinje Kejt Midlton je dobila drugo dete sa suprugom Džejmsom Metjuzom sredino marta ove godine.

Par je sina Artura dobio u oktobru 2018. godine. Pipa i Džejms su se upoznali 2007. godine na otoku Sv. Barts, u Eden Rock hotelu.

Prva glasine o paru javile su se u oktobru 2012. godine, godinu dana nakon njenog raskida s igračem kriketa Aleksom Koudonom, kada je duo uhvaćen na romantičnoj večeri u Londonu.

pipa i kejt midlton
Paul Hadfield / Splash / Profimedia 

Uprkos tome, u februaru 2013. godine Pipa je započela vezu s brokerom Nikom Džeksonom. Iako su svi očekivali veridbu, par je u oktobru 2015. godine prekinuo nakon dve godine veze. 

Njihov prekid bio je ključan za vezu s Džejmsom, jer samo mesec dana kasnije, Pipa je viđena kako ujutro napušta njegov dom.

Veza Pipine sestre sa princom Vilijamom donela je i njoj (ne)željeni publicitet – ostrvski mediji su od samog početka hteli da znaju sve o mlađoj sestri prinčeve izabranice, te joj je časopis “Tatler” 2008. godine i dodelio titulu “društvene singl devojke broj 1”.

Jedan autor je ovako opisao njenu sudbinu: “Pipa ima najviše sreće od svih. Dobija pažnju muškaraca i modnih kreatora, a nema nikakve dužnosti. Ona postaje princeza bez mana koje donosi ta titula”.

pipa midlton
Geoff Pugh / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Podsetimo, ono zbog čega su na dan venčanja Vilijema i Kejt tolike oči i objektivi bili uprti u Pipu Midlton – njena haljina. Ali ne samo ta jedna, već i sve druge koje je nosila tokom prethodnih godina i one koje će tek da ponese.

Pipa ujedno ima i titulu, koja nema veze za kraljevskom porodicom i zaslugama njene sestre, već je povezana s njenim svekrom Dejvidom Metjuzom koji je kupio dvorac i ogromno imanje u Škotskoj 2008. godine. Time je Dejvid postao "Vlastelin Glen Affrica", a Pipa Midlton će postati "Dama od Glen Affrica".

Udajom za Džejmsa Metjuza, ona je postala vlasnica fonda, koji vredi milijarde dolara.Pipa Midlton takođe živi u palati i to vrednoj čak 22 miliona dolara, a njena petospratna vila poseduje teretanu, bioskop, kao i "walk in" garderobere za njega i nju.