Ledi Dajana bila je i ostala jedna od najvoljenijih princeza svih vremena, te ne čudi interesovanje za njen život čak i decenijama nakon njene smrti.

Poslednjih dana najviše se priča o njenom nasledstvu, ali i o jednoj od njenih najvećih želja koju je imala za starijeg sina Vilijama.

Naime, kako je Ledi Dajana poginula u stravičnoj nesreći 1997. godine, nije dočekala da vidi Vilijama kao kralja Britanije. Njen bivši suprug princ Čarls prvi je u redu za nasleđivanje krune, ali su sve glasnija šuškanja da kraljica zahteva od njega da krunu prepusti upravo Vilijamu.

Ovo je navodno bila njena poslednja želja, a da u navodima ima istine svedoči i intervju iz 1995. godine kada je Dajana razgovarala sa Martinom Baširom i upravo progovorila na tu temu.

Princeza Dajana govorila je da bi volela da Vilijam bude kralj umesto Čarlsa.
PA Archive/Press Association Images / PA Images / Profimedia 

Isto tako je rekla da Čarls ne bi smeo da postane kralj. Naravno da ovako nešto Čarlsu nipošto ne odgovara, jer je više nego jasno koliko žarko želi da postane "vrhovna kruna Britanije".

- Čarls se ionako oseća vrlo nesigurno zbog anketa koje pokazuju da je Vilijam puno popularniji od njega među Britancima, a svestan je i da je kraljica toga svesna. Zato se boji da bi se Dajanina poslednja želja mogla ostvariti -  rekao je izvor i dodao kako bi to mogla biti "Dajanina osveta Čarlsu iz groba".

Čarls bi trebalo da je sledeći kralj, iako se tvrdi da ga kraljica pritiska da krunu prepusti Vilijamu.
pritnscreen/youtube 

Sa druge strane, strani mediji su analizirali ove navode i zaključili kako ne postoje saznanja da su Dajanine poslednje reči pre smrti bile o princu Vilijamu, ali veruje se kako se dugo znalo da je to bio njen stav oko nasleđivanja krune.

Dajanine poslednje reči implicirale su da želi da Vilijam postane kralj umesto Čarlsa.
Shuterstock 

Nakon što je doživela sudar u Parizu nakon koga je ubrzo i preminula, njene jedine reči, prema izjavi vatrogasca koji ju je vadio iz smrskanog automobila, bile su: "O moj bože, što se dogodilo?".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIHi budi u toku svakog dana!