S obziriom na to da je britanska kraljevska porodica oduvek u centru pažnje javnosti, malo ko je uspeo da isprati istoriju ostalih kraljevskih porodica koje su zbog nje u senci. Ipak, i ni kod njih drame ne manjka.

Ne treba posebno da naglašavamo trenutno aktuelnu porodicu u kojoj najtužnija princeza Šarlin slama srca, piše Story.hr. Naime, propatila je zbog afera njenog supruga princa Alberta, zatim su joj leđa okrenuli neki prijatelji, da bi nakon toga otišla u rodnu Južnoafričku Republiku gde je ostala nekoliko meseci.

Mete Merit se izvinila javnosti zbog burnog života koji je vodila.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

A onda su usledili novi problemi. Tamo je dobila tešku upalu uha, završila na operaciji, a neki su pisali i kako su se doktori u jednom trenutku borili za njen život. Nakon što se vratila u Monako, napustila ga je u roku od nekoliko dana kada je hospitalizovana zbog lošeg psihičkog stanja.

Ipak, burni detalji norveškog prestolonaslednika Hokona nisu ništa manje zapaženi.

Kada se 2001. godine norveški prestolonaslednik princ Hokon oženio Mete Marit, samohranom majkom burne prošlosti, a skromnog porekla i obrazovanja, bio je to brak nad kojim su se zgražavali konzervativni Norvežani, ali koji je pomerio standarde i ohrabrio mnoge neženje iz evropskih kraljevskih porodica da bračnu sreću potraže izvan dosadnih i uskih krugova "plave krvi".

Hakon je želeo da se odrekne svog trona radi braka sa Mete Merit koju je javnost oštro osuđivala.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Na muzičkom festivalu Quart 1999. godine, Hokon je upoznao ljubav svog života, buduću princezu Mete Marit. Inače, njegova izabranica nije došla iz aristokratskih krugova, a ono što je mnogima bio trn u oku jeste činjenica da je ona u tom trenutku bila samohrana majka sina od četiri godine.

Uz to, reč je o konobarici s veoma burnom prošlošću kada su partijanje i korišćenje opijata u pitanju, pa tako nije ni približno bila princeza iz bajke koja će se udati za budućeg kralja.

Da bi sve ove informacije još više dobile na značaju, u medije je isplivala informacija da je njen otac oženio striptizetu koja je bila duplo mlađa od njega.

Mete Marit je rano krenula stranputicom, ponavljajući razrede u srednjoj školi, odrastajući na rejv žurkama 90-tih, prepunim alkohola i droge i povremeno radeći kao konobarica.

Otac Mete Merit oženio je duplo mlađu striptizetu.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Koliko je osuda javnosti bila jaka, govori i sam Hokon, koji je jednom prilikom priznao da je razmišljao da se odrekne svoje titule.

- Bilo bi čudno da mi ta pomisao nije prošla kroz glavu. Ipak, nikada nisam previše ozbiljno o tome razmišljao. Verujemo u monarhiju - rekao je jednom.

Mete Marit je rodila sina iz vanbračne veze sa čovekom osuđenim za nasilno ponašanje i posedovanje narkotika, a mediji su uporno pokušavali da saznaju što više informacija iz prošlosti buduće princeze.

Paparaci joj nisu davali mira. Da bi kupila garderobu, bežala je u Njujork, gde je niko ne prepoznaje. Na konferenciji za novinare, uoči venčanja, sa suzama u očima, izvinila se naciji zbog svoje burne prošlosti i rekla da ne podržava upotrebu droga.

- Moj mladalački bunt bio je zaista jak, što je rezultiralo i divljim životnim stilom. Bilo je skupo iskustvo za mene i trebalo mi je mnogo vremena da prebrodim sve. Nadam se da ćemo sada prestati da govorimo o mojoj prošlosti i da će mediji poštovati moju želju - izjavila je tada.

Mete Marit i prestolonaslednik Hokon venčali su se 25. avgusta 2001. u katedrali u Oslu. Ostaće upamćene reči biskupa koji ih je venčao: "Trijumfovala je ljubav, a ljubav je najvažnija na svetu, važnija i od vere i od nade. Ovo je postmoderni brak!".

Kako bi opravdala ukazano poverenje, Mete Marit je počela da se obrazuje i usavršava. Kraljevska kuća saopštila je da je pohađala kurseve na raznim univerzitetima, od Londona do Osla, doduše bez diplome, da bi 2012. stekla zvanje mastera menadžmenta.

Takođe, u javnost je izbila i priča o poznanstvu i druženju Mete Marit sa Džefrijem Epstinom, kasnije osuđenim podvodačem i seksualnim prestupnikom, koji je pod misterioznim okolnostima izvršio samoubistvo u američkom zatvoru. Princeza se tim povodom obraćala javnosti, žaleći što nije dobro proučila Epstinovu prošlost.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!